JSV JO10-1 – Zwaluwen JO10-2: ‘Doelpunten maak je samen’

Trainer Lex van der Veldt: ‘Zaterdagochtend kwart voor 9. Tas op de rug en met de auto of fiets naar JSV op Sportpark Galecop want er wordt weer gevoetbald vandaag.’ Voor de spelers onder de 10 jaar was het een wedstrijd tegen regiogenoot Zwaluwen die op bezoek kwamen. Tijdens de uitwedstrijden tegen dit elftal uit Utrecht wisten de spelers van JSV al dat deze ploeg altijd wilde spelen voor de winst.

Van der Veldt: ‘Het bevreemd wel als het team al maanden steeds weer zijn wedstrijden weet te winnen maar eigenlijk nauwelijks op de KNVB ladder stijgt terwijl er teams zijn die wel een klasse omhoog gegaan zijn waar jij als JSV JO10-1 eenvoudig van hebt gewonnen. We oefenen daarom regelmatig tegen hoog spelende JO9-1 teams van clubs uit de regio om echt weerstand te krijgen.’

Ook nu was de slag na 15 minuten al gewonnen. JSV was scherp, trefzeker en bijzonder dominant. Over de hele wedstrijd werd 12x de bal veroverd op de helft van de tegenstander wat enorm veel is. In de wedstrijd verder was binnen korte tijd al een 7-1 voorsprong door mooie doelpunten maar vooral door de aanvallen die er aan vooraf gingen. ‘Je ziet dat de ploeg steeds meer op de juiste momenten kiest voor de combinatie wat de voorspelbaarheid van individuele acties juist onvoorspelbaarder maakt. Kortom meer keuzes in het veld.’

‘Koen scoorde vandaag 5 doelpunten dus de grote man vandaag. Het siert het team dat ze met elk doelpunt iedereen betrekken, de redding van de keepers, de pass naar voren, de actie of de voorzet. En daarmee dus het belang van het samenspel vooropzettend. De andere doelpuntenmakers waren Samy(2), Jayden, Alexander en Téjay. Mooier nog dat er 7 assists waren door Peter(2), Lars(2), Samy, Téjay en Noah. Dus alle spelers hebben bijgedragen in de doelpunten. Kortom doelpunten maak je samen!’

Op de foto (wedstrijd UVV – JSV van vorige week) enkele spelers die een tegenaanval opzetten