JSV JO10-1 – Jonathan JO10-2: ‘Oefenduels kunnen ook heel spannend zijn’

‘Kinderen willen graag veel voetballen, trainingen zijn leuk en leerzaam maar het gaat toch om de wedstrijden’ zo laat de trainer van het eerste team JSVO10 onze redactie weten in zijn wekelijkse bijdrage. Door het blok van drie vrije weekenden wilde zijn spelers toch nog een wedstrijd organiseren tegen een sterkere team. Dat werd Jonathan uit Zeist.

Trainer Lex van der Veldt: ‘Afgelopen zaterdag begonnen we met mooi weer, de zon scheen. De wedstrijd begon om 11.00 uur. De jongens kregen in de openingsfase heel snel al drie goals tegen zonder zelf ook maar in de buurt van het doel van de tegenstander geweest te zijn, dat voelt andersom want meestal zijn wij zelf de ploeg die dat voor elkaar boksen. Dat geeft je wedstrijd meteen wat extra’s want achterstaan binnen vijf minuten met zo’n achterstand…’

In deze wedstrijd werd er vooral gekeken hoe de jongens de trainingen van afgelopen week konden meenemen naar de wedstrijd. Gaan ze de ruimtes op het veld al zien waar andere spelers vrijlopen? Zien ze iemand vrijstaan? Kiezen ze een oplossing die makkelijker is dan drie tegenstanders uitspelen in de hoek van het veld? Allemaal van dat soort vragen waarin je kunt zien dat spelers groeien in hun voetbalmogelijkheden.

‘Jonathan speelde dus net JSV met veel druk naar voren maar wel met meer overleg en sneller overspel. Bijzonder was het dat de 1-3 kwam vanuit een actie waarbij Samy na een combinatie het overzicht hield, niet schoot maar prachtig voorgaf. Dat de bal niet in 1x binnenviel maar uit de rebound van Jayden was onbelangrijk (zoals doelpunten vaak zijn als je op de uitvoering let), het was het moment waarop je dus ziet dat trainingen de jongens op weg helpen.’ In het vervolg van de eerdste helft was het Jonathan wat iets sterker bleef maar het verschil bleef rond de 1 a 2 doelpunten achterstand hangen.

In de 2e helft gooide JSV er meer power bovenop en trok het de wedstrijd veel meer naar zich toe. ‘Niet echt op voetballend niveau maar op werklust en teamgeest. Dat we uiteindelijk zelfs nog leken te gaan winnen kwam door effectief omgaan met de te ver naar voren spelende keeper van Jonathan waardoor de stand 1 minuut in ons voordeel was. Een uiteindelijk prachtig doelpunt van de tegenstander zette de eindstand op 8-8. Dat we begonnen met een achterstand en dit konden rechttrekken zal niets met het weer te maken hebben gehad, hoewel de zon inmiddels was ingeruild vol een flinke regenbui, zo zie je maar dat alles zo veranderlijk is als het weer. Op de foto Noah Michies die op fraaie wijze een schot loslaat.’

Noah Michies (Foto: Fotografie Jordi Jupijn)