Katern

JSV en CDA delen ambities!

Het CDA Nieuwegein bezocht maandag 11 februari voetbalvereniging JSV. Een sportief gesprek over de mogelijke nieuwe kansen van de voetbalclub en welke rol het CDA daarin kan spelen.

De visie die JSV heeft ontwikkeld voor de toekomst sluit nauw aan op wat het CDA in haar verkiezingsprogramma heeft opgenomen over sport. Met meer ondernemerschap, en dus ook meer (bewegings)vrijheden, houden we de sport op een sportief niveau. Niet de overheid moet alles willen regelen op het gebied van sport, maar vooral de verenigingen zelf. De gemeente kan daarin helpen barrières weg te nemen of juist aanjager zijn.

Sportverenigingen krijgen naast hun primaire functie in toenemende mate een
maatschappelijke rol. Zo helpen ze in de aanpak van sociale problemen en het bevorderen van gezondheid. Als we van hen die rol vragen, mag de gemeente zich er voor inspannen hen te helpen in de ontwikkeling van die rollen. De ambities van JSV zijn daarin mooi: meer mensen laten sporten door een beter gebruik van de accommodaties en de aanleg van een kunstgrasveld, meer inzetten op sporten in de buurt en mensen die nu een afstand hebben op de arbeidsmarkt een plek geven in het samen schoonhouden van het sportpark.

Met een sportieve grondhouding en vanuit de gedachte dat samenwerking leidt dit tot de gewenste ‘scores’. Het is net voetbal!

Roelof de Wild
lijsttrekker CDA

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren