‘Jopie, de rode reus’

Nieuwegein ontvangt voor de komende vier jaar 46.000 euro van de provincie voor haar kunstbeleid. Gedeputeerde Jan van Bergen en wethouder Corrie van Rooijen ondertekenden woensdag het convenant beeldende kunst en vormgeving tijdens de opening van het Kunstfeest.

Voor de jeugd had de gemeente een nieuw speelbeeld in petto. Tijdens de opening van het Kunstfeest in buurtpark Galecopperzoom onthulde de wethouder een tien meter lang beeld van een roze reus.

Het beeld kreeg de naam ‘Jopie, de rode reus’, verzonnen door prijsvraagwinnaar Tonino Russo. Tonino mag met zeven vriendjes naar het atelier van de Nieuwegeinse kunstenares Saja Bork om te kijken hoe het nu is in een atelier.

Atelier van Lieshout (AVL) maakte het kunstwerk in opdracht van de gemeente Nieuwegein. Het is een beeld dat kinderen aanspreekt en waarop kan worden gespeeld. AVL is internationaal bekend en actief in het veld van de hedendaagse kunst, design en architectuur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren