Jongetje slachtoffer gewelddadige straatroof

Twee jongens van 15-17 jaar beroofden op zondagmiddag 20 januari een jongetje van 11 jaar. Rond 17.15 uur liep een 11-jarige jongen uit Nieuwegein over de Anijsgaarde. Hij passeerde twee jongens, die vervolgens naar hem riepen en achter hem aan liepen. Eén van hen pakte hem beet en eiste dat hij zijn spullen af zou geven. Het slachtoffer had slechts een klein geldbedrag bij zich en werd daarvan beroofd. Toen een passant langskwam, duwde de verdachte het slachtoffer het ijs (bij de geluidswal aan de Rijksweg A2) op. Daarbij kwam hij ten val en liep meerdere blauwe plekken op. De twee verdachten gingen ervandoor. De passant bracht het geschrokken slachtoffer naar huis.

Jongens van 15-17 jaar, donkere kleding, ± 1.75 meter. Eén van droeg een zwarte muts of had zwart haar, de ander had een capuchon over zijn hoofd. Hij had een bril met een groot vierkant montuur.

Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die de verdachten op of in de omgeving van de Anijsgaarde hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Nieuwegein op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk