Jongeren willen praten over JOP

De jongeren die gebruik maakten van de JOP Galecop/Batau noord hebben via het Jongerenwerk van de SWN aangegeven in gesprek te willen gaan met de gemeente Nieuwegein, de Nieuwegeinse politie en de wijknetwerken van Batau noord en Galecop over deze Jongeren Ontmoetings Plek.
Hiertoe schreven vertegenwoordigers van het Jongerenwerk SWN een brief aan genoemde partijen.  
In deze brief kwam naar voren dat de groep van zo’n dertig jongeren erg tevreden is met de locatie van de JOP en blij is nu een eigen plek te hebben. Zij balen enorm van de branden en de vernielingen aan de JOP maar vinden niet dat zij de plek moeten opknappen, omdat zij de vernielingen niet gepleegd hebben.  
Ze vinden het jammer dat er geen contact met de buurt is geweest, dat niemand met hen contact heeft gezocht over hun aanwezigheid in de wijk. Als de JOP nu weggehaald gaat worden (reeds gebeurd, red.) raken zij de plek die ze nu gekregen hebben weer kwijt en zullen zij toch weer terug de wijken in gaan, want ook zij zijn wijkbewoners die recht hebben op een plek.
Volgens de jongeren zijn niet alle mogelijkheden benut om te voorkomen dat de JOP weggehaald zou worden, ze vinden ook dat er te makkelijk voorbij gegaan wordt aan alle tijd en energie die inmiddels in het project is gestopt.  
Het Jongerenwerk van SWN wil alle partijen bijeen brengen om de mogelijkheden te bespreken de JOP terug te brengen en te handhaven. Volgens hen bestaat een duidelijke behoefte aan dit project en heeft de JOP voor alle partijen een belangrijke functie. 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk