Jongeren gooien ruiten in van woning

Een zevental jongens vernielden op dinsdag 20 maart enkele ruiten van een woning. Rond 17.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een groepje van ongeveer zes jongens ruiten aan het vernielen was van een woning aan de Oosterstraat. Bij de komst van de politie gingen de jeugdigen ervandoor.

Twee jongens, 9 en 12 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, konden worden aangehouden. Van een leegstaande woning aan de Oosterstraat bleken enkele ruiten te zijn ingegooid. De aangehouden jongens werden naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Uit onderzoek kwam naar voren dat nog vijf jongens in de leeftijd van 11 tot 14 jaar en allen afkomstig uit Nieuwegein bij de vernielingen waren betrokken. Door een politieman is al contact gelegd met vier van deze ouders. Met hen is afgesproken dat de andere jongens nog zullen worden gehoord. Ook zal er met de ouders worden overlegd hoe de schade kan worden vergoed. De twee aangehouden jongens zijn na verhoor in de loop van de avond aan hun ouders overgedragen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk