Katern

Jongeren glijden van boog Overeindsebrug

De Overeindsebrug over het Amsterdams Rijnkanaal in Nieuwegein brengt sommige jongeren op gevaarlijke ideeën. Afgelopen weekend heeft een schipper beelden gemaakt met zijn mobiele telefoon terwijl hij onder de brug doorvoer: twee jongens klimmen naar de bovenkant van de boog van de brug om zich er dan van af te laten glijden. Ze doen dan een wedstrijdje.

Levensgevaarlijk want als ze vallen, storten ze elf meter lager op het wegdek te pletter. Langs de kant van het Amsterdams Rijnkanaal zelfs 23 meter diep. De jongens werden aangesproken door een chauffeur van de bestelbus die stopte vanwege het gevaar. De jongens zijn, nadat ze weer beneden waren, gevlucht op de fiets richting de Plofsluis.

Dit incident staat niet op zichzelf. Ook de Jutphasebrug is in trek bij jongeren. Getuigen laten weten dat ook deze brug gebruikt wordt als glijbaan en dat jongeren zelfs regelmatig ‘vergaderen’ bovenop de boog.

Klik op het videocameraatje hieronder voor de video.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren