Jongeren en ervaren ondernemers maken match

Het enthousiasme was van de gezichten af te lezen. Donderdag 19 juli ontmoetten 27 jongeren en 27 ervaren ondernemers elkaar op het terras van stadstheater DE KOM. Na de eerste trainingsdagen van het project ZomerOndernemer was het tijd voor de speeddates. De komende weken helpen de zogenoemde business buddy’s de jongeren met het uitwerken van hun bedrijfsideeën. Wethouder Jan Kuiper (Onderwijs) verzorgde de aftrap van de speeddates.

Concreet actieplan
Marleen: ‘Ik wil graag een coachingsbureau opzetten, zodat ik anderen kan helpen hun dromen waar te maken en echt alles eruit te halen. Vaak zijn mensen erg druk en hebben ze geen tijd voor een coach, maar ik ga bij mensen thuis langs of op hun werk. Een soort coach to go dus.’ Niet toevallig vond Marleen in Laura haar business buddy. Laura is in het dagelijks leven motivatiecoach en wil Marleen graag helpen. Laura: ‘Het idee is al supertof en slim om bij mensen langs te gaan. Ik kan Marleen helpen met het maken van een strategisch plan voor het starten van het bedrijf. Door een duidelijk doel te stellen en een concreet actieplan te maken kan Marleen echt aan de slag.’

Eigen bedrijf starten als vakantiebaan
Het project ZomerOndernemer laat jongeren tussen de 15 en 23 jaar ervaren hoe het is om een eigen bedrijf te starten en te runnen. Ze krijgen daarbij begeleiding, een startkapitaal en verzekering. Het project duurt zes weken en sluit op 23 augustus af met een feestelijke kick out, waarbij de jonge ondernemers hun bedrijf presenteren voor een groot publiek. Het doel van het project is het ontwikkelen van ondernemerskwaliteiten bij jongeren en het bevorderen van zelfstandig ondernemerschap.

Stimulans ondernemerschap
ZomerOndernemer is een project van Stichting The New Entrepreneur. Dit jaar doet de gemeente Nieuwegein voor het eerst mee aan het project. Het is een actiepunt uit de economische visie die samen met ondernemers opgesteld is. Doel van het project is om een bijdrage te leveren aan het stimuleren van ondernemerschap in Nieuwegein. Jonge ondernemers dragen bij aan een kansrijke toekomst voor de stad en brengen vernieuwing op de arbeidsmarkt.

Marleen Verweij (links) en Laura Wierda maken hun match. Zij gaan in de zomervakantie samenwerken, waarbij Marleen haar bedrijfsidee daadwerkelijk gaat uitvoeren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren