Jongeren en Digitalisering

Jongeren lopen vast in de uitgebreide, complexe digitale dienstverlening van de overheid en andere publieke dienstverleners. In de aanloop naar hun 18 de verjaardag moeten zij veel zaken zelf digitaal regelen. Jongeren worden voor het eerst geconfronteerd met de taal van de overheid, een taal die ze niet spreken. Kunnen deze jongeren zelf hun DigiD, zorgverzekering of studiefinanciering aanvragen?

Werk je met jonge mensen? Herken je dit en ben je nieuwsgierig wat we hieraan samen kunnen doen? Dan nodigt de organisatie u graag uit. De fysieke bijeenkomst vindt plaats op maandag 8 november 2021 vanaf 12.00 uur op de Green-Village aan de Blokhoeve 7 in Nieuwegein.

Gemeente Nieuwegein, MOvactor en Stichting Lezen en Schrijven gaan samen met lokale, regionale en landelijke partners samenwerken om de zelfredzaamheid van jongeren te vergroten. Gemeente Nieuwegein stelt financiële middelen beschikbaar om de komende jaren hieraan te werken. We gaan deze middag samen kennis en ervaringen delen. U kunt inspiratie opdoen!

Wilt u zich aanmelden voor deze startbijeenkomst, stuur dan voor 4 november een e-mail naar: info@4youthnieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk