Jongen aangehouden na Burgernettip

Toen de politie op 25 juni rond 17.00 uur twee jongens benaderde omdat ze zich verdacht gedroegen, gingen ze er direct snel vandoor. Via de meldkamer van de politie werd onmiddellijk een Burgernetactie gestart. En met succes. Al na enkele minuten meldde een Burgernetdeelnemer dat zij de jongens richting Martinusgaarde zag lopen. Eén van de jongens werd aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. Later hield de politie nog twee personen aan. De politie onderzoekt de zaak verder.

Wie mee doet met Burgernet werkt samen met gemeente en politie aan de veiligheid in de eigen buurt. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord.

Als u deelnemer bent, ontvangt u een spraak- of sms-bericht met het verzoek in uw buurt uit te kijken naar een persoon of voertuig. Heeft u informatie dan kunt u rechtstreeks met de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011.

In Nieuwegein doen al meer dan vijfduizend mensen mee aan Burgernet. Landelijk zijn dat er meer dan anderhalf miljoen. Wilt u ook meedoen? Meld u dan aan via www.burgernet.nl. Samen kunnen we de veiligheid en leefbaarheid van stad en wijk verbeteren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren