Het IVN houdt een lezing met activiteiten over de zintuigen van insecten

IVN natuur educatie en Buitenwijs organiseren op dinsdag 16 april 2019 een lezing over de zintuigen van insecten. Op deze avond maak je kennis met de voor jou misschien onbekende insectenwereld. Je beleeft als het ware hoe insecten waarnemen. Insecten hebben namelijk geheel andere zintuigen dan mensen en daardoor nemen de insecten de wereld op een heel andere wijze waar. Vervolgens tonen we ook de grote rol die insecten spelen voor de voortgang van bijna alle leven op onze planeet.

Het wordt een actieve lezing, waarbij aan de hand van mooie en sprekende beelden ieders voorstellingsvermogen zal worden gestimuleerd. Daarna volgt een praktijkgedeelte, waarbij je op verschillende manieren zelf op onderzoek kunt gaan naar de enorme diversiteit van zichtbare zintuigen en andere kenmerken. De avond vindt plaats om 20.00 uur in het MEC op Geinoord 9 in Nieuwegein. Inloop  is vanaf 19.30 uur. Parkeren kan bij Jack’s Grillhouse. Deze avond is gratis en aanmelden is niet nodig.

Deze lezing wordt verzorgd door het IVN  en Buitenwijs
Het IVN is een landelijke vereniging voor natuur- en milieueducatie en wil bijdragen aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu en landschap.

Buitenwijs leert kinderen uit het primair onderwijs  dat je buiten wijs kan worden: over natuur en duurzaamheid en verzorgt Buitenwijs buitenlessen voor verschillende leeftijdsgroepen, waarvoor scholen in de regio zich kunnen opgeven. Ook leiden ze natuurouders op om een met een groepje kinderen de natuurles te kunnen begeleiden.

One thought on “Het IVN houdt een lezing met activiteiten over de zintuigen van insecten

  1. Gijs

    Waarom staat er een foto van een spin bij als het over insecten gaat?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren