‘Jonge mensen met dementie’ tijdens komend Alzheimer Café Nieuwegein

Op donderdagavond 28 maart aanstaande gaat het Alzheimer Café Nieuwegein in op het thema: ‘Jonge mensen met dementie.’ Freek en Claire, deskundigen op het gebied van dementie bij jonge mensen, zullen dieper in gaan over dit onderwerp en in gesprek gaan met de aanwezigen.

In Nederland hebben ongeveer 12.000 mensen die jonger zijn dan 65 jaar dementie. Dementie op deze leeftijd heeft grote consequenties. Wat betekent de diagnose als je nog volop in het leven staat en mogelijk nog jonge kinderen hebt of zelfs nog werkt? En hoe komt het eigenlijk dat jonge mensen dementie krijgen: gaat het hier om dezelfde, of om andere dementievormen dan bij ouderen?

Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur met een interview met de gastsprekers. Na de pauze kunt u vragen stellen of uw eigen ervaringen delen. Het Alzheimer Café eindigt om 21.00 uur. Daarna is er gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.

Het Alzheimer Café vindt plaats in ZorgSpectrum locatie Vreeswijk aan de Lekboulevard 10 in Nieuwegein Zuid. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maartje Hoens 06-10104432 (ZorgSpectrum) of Annette Stock, 06-10459638 (Vitras). Het wordt georganiseer door Alzheimer Nederland afdeling Lekstroom, ZorgSpectrum en Vitras.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk