Johan van Everdingen wethouder in Oudewater

Johan van Everdingen is voorgedragen om per september in Oudewater wethouder te worden namens de VVD en D-66. De VVD-fractie in Nieuwegein feliciteert hem en zijn gezin met deze voorgenomen benoeming. Oudewater is een mooie plaats met een fraai oud stadscentrum. Een echte Utrechtse stad. Johan van Everdingen zal in de komende periode afscheid nemen van de Nieuwegeinse politiek. In september zal zijn beëdiging in Oudewater plaatsvinden.

Johan is al een heel werkzaam leven nauw betrokken bij het liberale gedachtegoed. In Maarssen was hij actief VVD-er. Ook in de VVD jongerenorganisatie was hij actief. In 1994 werd Johan van Everdingen raadslid voor de VVD in Nieuwegein. Vanaf 1998 was hij twee raadsperiodes fractievoorzitter en werd hij in 2006 wethouder met als hoofdonderwerpen onderwijs en openbare ruimte. Onder zijn leiding werd het project “hekken rond scholen”gestart. Een project dat inmiddels al meer dan 375000 Euro aan schadevermindering aan schoolgebouwen opgeleverd heeft. Onder zijn onderwijswethouderschap werd het openbaar basisonderwijs verzelfstandigd en werd gestart met een brede zorgschool. Hij was daarnaast verantwoordelijk voor de fusie van de huisvuilophaal met RMN. Dat leverde ieder huishouden meer dan 30 Euro per jaar vermindering van reinigingsheffing op. In de periode 2010 tot september 2012 is hij lid van het presidium en in die hoedanigheid voorzitter van een raadscommissie en diverse sessies. Als raadslid was Johan in deze periode woordvoerder sportbeleid. In die periode heeft hij zich sterk gemaakt voor een nieuw multifunctioneel onderkomen voor de roeiclub “De Doorslag”. Daarmee maakte hij het werk af dat door toenmalig VVD wethouder Evert van Linge is gestart.

Johan van Everdingen zal in de gemeenteraad opgevolgd worden door Evert van Linge. Evert is in 1998 gestart in de Nieuwegeinse gemeenteraad, volgde Cees de Bruijn op als wethouder, was ook in de raadsperiode 2002-2006 wethouder. In de huidige raadsperiode is hij als commissielid verbonden aan de VVD-fractie. In Evert krijgt de VVD-fractie een ervaren politicus met grote dossierkennis.

Wij wensen Oudewater heel veel succes toe met de ervaren politiek bestuurder Johan van Everdingen. Wij verwelkomen Evert van Linge graag als zijn plaatsvervanger in de Nieuwegeinse raad. Wij wensen Johan en Evert veel succes toe in hun nieuwe rollen.

Namens de VVD-fractie: Johan Gadella, fractievoorzitter

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk