Jeugdactiviteit over Hommels en Bijen

Op zaterdag 15 april organiseert het IVN Nieuwegein in het Milieu Educatief Centrum (MEC) een leuke jeugdactiviteit over bijen, dit in verband met de Nationale Bijentelling. Wil je ook je steentje bijdragen aan de bescherming van de wilde bij? Doe mee aan de Nationale Bijentelling op 15 of 16 april!

Best leuk om daaraan mee te doen en thuis in je tuin de bijen te tellen, maar hoe herken je eigenlijk een bij? En weet jij het verschil tussen bijen, wespen, zweefvliegen, honingbijen en andere soorten? Dat vertellen we je allemaal deze ochtend. En we gaan een hotelletje maken voor metselbijen. Leuk om thuis in de tuin op te hangen. Klik hier voor het leuke bijengidsje.

De activiteit is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar en start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Locatie: het MEC in het Natuurkwartier aan de Geinoord 9. De activiteit is gratis, maar wel graag aanmelden. Dat kan via het e-mailadres: jeugdgroep@ivn-nijeo.nl.

Nationale Bijentelling
De Nationale Bijentelling is een gezamenlijk project van Naturalis, IVN Natuureducatie en LandschappenNL. Het doel is om zoveel mogelijk over bijen te weten komen, zodat de bij beter geholpen kan worden. De Nationale Bijentelling wordt georganiseerd in samenwerking met EIS Kenniscentrum Insecten en Waarneming.nl.

Onderzoek
Vorig jaar deden ruim 3.700 mensen mee aan de Nationale Bijentelling. In totaal telden zij – ondanks het koude voorjaar – ruim 75.000 bijen en zweefvliegen. Het aantal tellers is goed nieuws voor de wilde bij. Hoe meer tellers, hoe beter voor de wilde bij!

Biesmeijer legt uit waarom: “Iedereen wordt zich steeds bewuster van het belang van de wilde bijen en wil zich daar ook voor inzetten. De jaarlijkse tuintellingen dragen bij aan het onderzoek naar de wilde bijen in Nederland. Het geeft ons nieuw inzicht in bijvoorbeeld de verschillen tussen regio’s, of de stedelijke omgeving en het platteland. Hij geeft aan dat zo’n 5 jaar achter elkaar moet worden geteld, om trends in bijenpopulaties van tuinen helder te krijgen en invloeden zoals weer uit te kunnen sluiten.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk