Katern

Jeugd t/m 18 jaar mag weer tennissen bij Rijnhuyse

Met de versoepeling van de maatregelen tegen het coronavirus, kunnen jeugdleden van Tennisvereniging Rijnhuyse (t/m 18 jaar) vanaf 3 mei 2020 weer vrij spelen op de tennisclub. Ook de training voor de jeugd (selectie en overige jeugdleden) wordt per 4 mei a.s. hervat. Wel gelden voor beide activiteiten strikte voorwaarden. Zo wordt toegangshek tot het park 15 minuten voor de eerste trainingstijd geopend en alleen als de trainers er zijn, kan er zelfstandig gespeeld worden. Ook blijft het clubhuis dicht en mogen ouders/verzorgers het park niet betreden. Op basis van een uitgebreid plan van aanpak heeft de gemeente Nieuwegein goedkeuring gegeven om de banen van Rijnhuyse deels weer voor de jeugd vrij te geven.

Q&A op website
‘Om verspreiding van het virus te voorkomen, was tennisvereniging Rijnhuyse vanaf medio maart geheel gesloten’, aldus nieuwbakken voorzitter Marc van Wolferen. Ook het open jeugdtoernooi dat in maart gepland stond, heeft door het virus geen doorgang gevonden. We zijn blij dat de maatregelen iets versoepeld worden en dat de jeugd weer de baan op mag. Maar nog steeds moeten we heel voorzichtig zijn. Daarom hebben wij in ons plan van aanpak veel details opgenomen.

Denk hierbij aan het instrueren van medewerkers en vrijwilligers tot het aanstellen van een toezichthouder op het park, maar ook aan de looproutes door het park en het zeer regelmatig schoonmaken van alle deurknoppen en kranen. Ook op de website is onder de button ‘coronamaatregelen’ veel informatie opgenomen’.

Marc van Wolferen rechts op de foto

Alle banen beschikbaar voor training
Naast dit alles heeft de club ook de invulling van de trainingen tijdelijk aangepast. Zo zijn alle 7 banen op dit moment beschikbaar voor de trainingen. En wordt het maximaal aantal kinderen en Jeugd bepaald door de verschillende leeftijdsgroepen, waarbij leeftijdsgroepen niet op 1 baan gemengd worden. Ook op het minibaantje van de club gelden regels qua aantallen en afstandhouden.

Leden informeren
Het belangrijkste in deze crisis is natuurlijk het informeren en instrueren van de leden; Zowel de ouders/verzorgers als de jeugdleden. Daartoe heeft de tennisvereniging alle communicatiemiddelen ingezet. Denk hierbij aan website, nieuwsbrieven, groepsapp’s en social media. Op het park hangen verder diverse posters met waarschuwingen en instructies. Ouders en verzorgers mogen niet verder komen dan het toegangshek van de club.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren