Jeanne Herfkens dubbel onderscheiden

Al in 1957 zette Jeanne Herfkens haar eerste stappen in het bestuursleven als secretaris van Kracht & Vlugheid waar zij zelf fanatiek de turnsport bedreef. In 1975 werd zij geïntroduceerd bij de Stichting Vorming Partij van de Arbeid (SVP). Al snel volgde haar werk voor onder andere het landelijk partijbestuur van de PvdA, de Rooie Vrouwen, de gemeenteraad Duiveland, de PvdA Streekfederatie Schouwen-Duiveland, de PvdA-afdeling Duiveland, het Sociale Werkvoorzieningschap Zierikzee, het Gewest Zeeland PvdA, de Schoolbegeleidingsdienst Goes, Wij Vrouwen Eisen, de NVSH, het Provinciaal Steunpunt Emancipatiebeleid, de PvdA-afdeling Nieuwegein, het Gewest Utrecht PvdA, de gemeenteraad Nieuwegein en het Dovenschap.

Als dank en erkenning voor alles wat zij gedurende ruim vier decennia als vrijwilliger voor de Nederlandse maatschappij, het openbaar bestuur en het emancipatiebeleid heeft betekend, heeft Jeanne op dinsdag 29 april 2003 uit handen van de Burgemeester van de gemeente Nieuwegein, de heer C.M. de Vos, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Voor haar jarenlange buitengewoon bevlogen inzet voor de sociaal-democratie in het algemeen en de PvdA in het bijzonder, ontving Jeanne later deze dag uit handen van haar partijgenoten ook de Gouden Speld van Verdienste van de PvdA. Een onderscheiding alleen weggelegd voor bijzondere mensen in de partij, zoals bijvoorbeeld Wim Kok.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk