Omwonenden Lekboulevard tegen nieuwbouw op de dijk

Omwonenden in de buurt van de Lekboulevard zijn geschrokken door de plannen voor woningbouw bij hen in de buurt. Verleden maand is bekend geworden dat een projectontwikkelaar plannen heeft voor 18 woningen aan de Lekboulevard en Handelskade. Om de krachten te bundelen hebben zij een actiecomité opgericht. Dit comité: Stop Ontwikkelingen Koninginnensluis Handelskade (SOKH), roept buurtbewoners op om te protesteren tegen de plannen van nieuwbouw, onder andere vanwege het verdwijnen van het groen, het karakteristieke dorpsgezicht en de verkeersveiligheid.

Enkele weken geleden viel bij een aantal bewoners van de wijken Zandveld, Vreeswijk en Lekboulevard een brief in de bus, waarin de projectontwikkelaar haar plannen te kennen gaf en zorgde flink voor wat opschudding in de wijk. De gemeente is wel op de hoogte van de plannen en staat in beginsel positief tegenover de bouw. Echter, er zal eerst flink wat vooronderzoek moeten plaatsvinden, evenals een wijziging van het bestemmingsplan. Dat is nu groen en volgens de omwonenden moet dat ook zo blijven. ‘Zeker gezien de cultuurhistorische en karakteristieke waarde van de Koninginnensluis, is nieuwbouw op deze locatie niet wenselijk’ aldus het comité SOKH.

Op dinsdag 3 september organiseert het wijkplatform een informatiebijeenkomst, waar het SOKH haar argumenten tegen de bouw zal presenteren. De avond wordt gehouden in ’t Veerhuis aan de Nijenmonde en begint om 20.00 uur. Alle betrokken partijen zullen aanwezig zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren