Je huis beveiligen tegen inbraak

Zelfs zonder vakanties en weekendjes weg is het belangrijk om je huis goed te beveiligen. Want lockdown of niet: inbrekers houden altijd een oogje in het zeil. Ook als je even de deur uit bent voor boodschappen. Of een ommetje maakt met de hond. Hoe kun je je woning het beste beveiligen? En wat kan een woonverzekering voor je betekenen? We zetten de beste tips op een rij.

1. Verzeker de boel
Elke tien minuten vindt er een inbraak plaats in Nederland. En hoewel je je daar extra tegen kunt wapenen, valt het nooit volledig te voorkomen. Zorg daarom dat je spullen in ieder geval goed verzekerd zijn. Van meubels en servies tot kleding: een ruim dekkende inboedelverzekering vergoedt schade die is veroorzaakt door diefstal, inbraak, brand en meer.

Tip: Wil je een verzekering op maat voor je waardevolle spullen, zoals sieraden, foto- en filmapparatuur? Breid je inboedelverzekering dan uit met een Kostbaarhedenverzekering. Deze biedt een wereldwijde dekking. Wel zo geruststellend.

2. Open deur
De meeste inbrekers hebben het niet op een bepaald huis gemunt, maar slaan toe omdat ze een kans zien. In andere woorden: omdat er een raam of deur openstaat. Omdat je woning onbewoond oogt. Of omdat je brievenbus bomvol zit. Draai je deuren en ramen daarom altijd op slot. Oók als je maar een paar minuten weg bent. Denk niet alleen aan de voor- en achterdeur, maar doe ook het wc-raampje en de ramen op de eerste verdieping dicht. Deze zijn via een uitbouw, erker of garage soms makkelijker binnen te dringen dan je denkt.

3. Big Brother
Met een intelligent alarmsysteem kun je inbrekers slimmer af zijn. Kies voor een systeem dat zich niet makkelijk laat uitschakelen door indringers. Een systeem mét beveiligingscamera heeft altijd de voorkeur – en is eigenlijk een must voor afgelegen woningen. Hiermee maak je het ongewenste gasten namelijk extra lastig. Wil je ook zonder camera kunnen zien wie er voor de deur staat? Monteer dan een deurspion met kierstandhouder. Dan kun je iedereen die voor je deur staat ongegeneerd bespieden.

4. Extra uitrusting
Meer dan 50 procent van de inbraken vindt plaats via een van de buitendeuren. Bezoek de bouwmarkt voor extra beveiliging: rust je voordeur uit met een meerpuntsslot, een anti-inbraakstrip en een veiligheidscilinder. En vergeet de achterdeur(en) niet, deze zijn extra inbraakgevoelig omdat dieven hier vaak ongestoord hun gang kunnen gang. Plaats een dievenklauw, dan is het moeilijker om de pennen uit de deurscharnieren te tikken.

5. Schijn een lichtje
Dieven zijn dol op donkere straten en onverlichte tuinen. Dus als je buitendeuren goed verlicht zijn, is je woning meteen een stuk minder aantrekkelijk voor inbrekers. Plaats, waar nodig, een buitenlamp met bewegingssensor – of kies voor verlichting met een schemerschakelaar. Stel de buitenverlichting naar buiten af, zodat inbrekers niet naar binnen kunnen kijken. En zorg dat het tuinpad ook goed verlicht is.

Tip: Laat het altijd weten aan de gemeente als straatverlichting kapot of beschadigd is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!