Jantine met de Pet: ‘Geen schip maar roeibootje met euro’s voor de gemeente’

Het ziet er niet best uit met  de financiën in Nieuwegein. Vanuit Den Haag schijnt er geen schip maar slechts een roeibootje met euro’s onze kant op te komen varen. En dat heeft dus niemand aan zien komen. Heel raar, ik vraag me dan ook af of er in het Stadshuis iemand flink heeft zitten te slapen de afgelopen periode. Want nog niet zo lang geleden leek er helemaal niets aan de hand, Nieuwegein was financieel gezond. En met die boodschap in gedachten zijn de partijen leuke dingen gaan bedenken.

Zo wil D66 wil graag een regenboogtrap met een bijpassend zebrapad en het CDA ziet wel iets in gemarkeerde hardlooproutes. Dat laatste is misschien handig zodat duidelijk is aangegeven hoe je deze noodlijdende stad het snelst kunt ontvluchten.

Voordat straks de oplossing voor de tekorten voorbijkomt in de vorm van een verhoging van de gemeentelijke belastingen, waarmee we allemaal bijdragen aan de onoplettendheid van ons bestuur, zou het fijn zijn als er eerst gekeken wordt of de grote en grootse plannen die inmiddels akkoord zijn, niet wat goedkoper kunnen. En dan moet ik gelijk denken aan de verbouwing van het Stadshuis en de kosten voor het live kunnen volgen van de raadsvergaderingen. Dat laatste is in de meeste gemeenten al lang geregeld maar in praktijk wordt er weinig gebruik van gemaakt. Dan maar weer even de ijskast in met dat plan. En die verbouwing van het Atrium, die is dan misschien wel nodig maar kan het ook zonder overbodige luxe?

Misschien komt het allemaal nog vanzelf goed en heeft ook de Belastingdienst een paar slapende medewerkers die vergeten dat er in Nieuwegein nog een BTW kwestie met betrekking tot De Kom speelt. Dat zou mooi zijn, kunnen we ons weer gewoon  bezighouden met zebrapaden en hardlooproutes. Laat ik het nog even niet hebben over Sportpark Parkhout en de fusie van de twee voetbalverenigingen.

Met vriendelijke groet,
Jantine met de Pet

Uw bijdrage
Heeft u ook een pet op of meerdere petten of helemaal geen pet op, maar zit u wel iets dwars of wilt u uw ongenoegen óf genoegen delen met onze lezers? Dat kan! Stuur uw verhaal naar onze redactie en Jan of Jantine gaat ermee aan de slag. Wij spreken algehele anonimiteit af, daar is deze rubriek voor. Gegarandeerd!

5 thoughts on “Jantine met de Pet: ‘Geen schip maar roeibootje met euro’s voor de gemeente’

 1. Linda

  Leuk stuk en helemaal waar. Ik vrees dat straks de WMO weer aan de beurt is. Ik ben absoluut geen socialist, maar het beleid op dit punt is in mijn ogen al aardig asociaal te noemen. Het stadhuis is decadent genoeg, hardlopen kun je overal en homo’s worden hier niet met breekijzers achterna gezeten zoals in andere grote steden. Dus heren en dames volksvertegenwoordigers, het is tijd om echt aan de slag te gaan. Genoeg met proefballonnetjes en feel-Good momentjes, tijd voor duidelijkheid. Miljoenen euro’s tekort…?!??! Niet gelijk naar den haag wijzen graag.

 2. Linda

  Nog een punt van zorg waar nu wat aan gedaan moet worden: in houten, Bunnik en wijk bij duurste moeten mensen naar Nieuwegein uitwijken voor de huisartsenpost. Deze is reeds overbezet. Daarnaast is ook de eerste hulp zo druk dat de wachttijden onacceptabel zijn. Combineer dit met een sluiting van de bevallingsafdeling in een plek vol groeiende jonge gezinnen en er is slechts een logische conclusie: hier gaan onnodig doden vallen of mensen onnodig veel schade oplopen (denk aan tia s waar je dus snel moet handelen, iets dat met de vergrijzing vaker voor zal komen en baby’s die vastzitten in het geboortekanaal en hierdoor hersenschade oplopen). Het blijft stil vanuit de politiek. Er wordt letterlijk en figuurlijk overheengestapt met een regenboogtrap of zebra. Niets meer dan afleiding. Waarom staat de politiek niet op achterste poten? Hiermee mag naar den haag gegaan worden! Er worden wat vragen gesteld, een lintje geknipt en er gebeurd verder niets.

 3. Karel ,43.

  Helaas verstandelijk vermogen is weg uit de “Raad” alleen nog maar beperkte gedachte gang .

 4. Emiel Holterman

  De PvdA hield zich niet stil. “Verloskunde en acute zorg moet voor iedereen zo dichtbij mogelijk beschikbaar zijn”, volgens PvdA-raadslid Emiel Holtermann. De PvdA fractie te Nieuwegein maakt zich dan ook grote zorgen over het voornemen om de bevallingslocatie van het St. Antonius Ziekenhuis definitief te sluiten.
  Het raadslid heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het College van Nieuwegein (zie https://bit.ly/2RYg3z5).
  In de praktijk betekent het voorgenomen besluit dat zwangere vrouwen uit Nieuwegein moeten uitwijken naar Utrecht. Tenminste als daar voldoende plaats is en anders moeten ze zelfs naar bijvoorbeeld Gouda om te bevallen. Een niet wenselijke situatie volgens het PvdA-raadslid: “Verloskunde vraagt vaak om acuut handelen. Zijn er problemen, dan moet je zo snel mogelijk ingrijpen. Zwangere vrouwen zitten niet te wachten op een bermbevalling.”

 5. Emiel Holtermann

  De PvdA fractie te Nieuwegein is niet stil gebleven en maakt zich dan ook grote zorgen over het voornemen om de bevallingslocatie van het St. Antonius Ziekenhuis definitief te sluiten.
  Ik heb hierover een aantal weken geleden al schriftelijke vragen gesteld aan het College van Nieuwegein (https://ris2.ibabs.eu/Reports/ViewListEntry/Nieuwegein/bd4cc5bd-6451-45d7-a09e-9016a5f739e9).
  “Verloskunde vraagt vaak om acuut handelen. Zijn er problemen, dan moet je zo snel mogelijk ingrijpen. Zwangere vrouwen zitten niet te wachten op een bermbevalling.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren