Jantine met de Pet: ‘Een verantwoorde uitgave…’

De bushaltes in Galecop houden de gemoederen wel bezig. Niet alleen leidt het plan om twee haltes te laten vervallen tot onrust, er zijn ook vragen over de haltes die nu gerenoveerd worden. 
“Het is pas 5 jaar geleden dat de haltes zijn aangepast omdat ze niet geschikt waren voor gehandicapte reizigers en nu worden ze alweer opgeknapt. Dat kost een godsvermogen en wie bepaalt dit eigenlijk” aldus een verbaasde en kostenbewuste inwoner.

Terechte vragen, want waarom zou je voor bijna € 60.000 twee haltes renoveren die mogelijk het einde van het jaar niet halen. En vervolgens desgevraagd ook nog aangeven dat de kosten van de renovatie verantwoord zijn. Ervan uitgaande dat het werk aan de haltes eind juni gereed is dan kosten die haltes zo’n € 10.000 per maand. Maar het is namelijk verantwoord, aldus de gemeente, omdat het niet zeker is of het plan van U-OV ook daadwerkelijk doorgaat. Lariekoek, men had vooraf moeten afstemmen met U-OV en de provincie of er wellicht plannen zijn met het OV in Nieuwegein. Eén simpel telefoontje en men had waarschijnlijk een andere afweging gemaakt.

Mochten de haltes inderdaad verdwijnen dan lijkt dit me een dure les. Maar ook als de protesten vanuit de wijk effect hebben en de haltes blijven bestaan dan zou dit een goede les moeten zijn.
Namelijk dat je altijd eerst even de grote stakeholders naar hun plannen vraagt. Eén belletje met een collega en je kan maar zo een berg geld besparen, geld van en voor de inwoners van Nieuwegein.

Met vriendelijke groet,
Jantine met de Pet

Uw bijdrage
Heeft u ook een pet op of meerdere petten of helemaal geen pet op, maar zit u wel iets dwars of wilt u uw ongenoegen óf genoegen delen met onze lezers? Dat kan! Stuur uw verhaal naar onze redactie en Jan of Jantine gaat ermee aan de slag. Wij spreken algehele anonimiteit af, daar is deze rubriek voor. Gegarandeerd!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren