Jan met de Pet: ‘Verbouwing Stadshuis kost slechts 7 miljoen euro’

Een nieuw Stadshuis, zeg je Jan? Maar we hebben toch pas een nieuw gemeentehuis? Ja, dat klopt en het is een Stadshuis. Ow, zou daar de kneep zitten: Wij krijgen naast een Stadshuis ook een gemeentehuis. Hoera, twee voor de prijs van drie! Twee voor de prijs van drie? Ja, want die eerste was al zo duur dat we er daar één voor kregen voor de prijs van twee. Meer dan 67 miljoen euro kostte het nieuwe Stadshuis.

Onze bestuurders, die dit allemaal voor elkaar hebben gekregen, denken ook nu weer dat de aanstaande verbouwing door een ieder als zoete koek wordt geslikt, het is tenslotte bijna Sinterklaas. Deze bestuurders hadden en hebben het idee dat zij in een stad wonen die vergelijkbaar is met de grote vier: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Maar jongens, en toen ook meisjes, het is gewoon een samenvoeging van twee uit het jasje gegroeide dorpen met ‘slechts’ 62.000 inwoners. Dus weg met die overschatting maar ook met de onderschatting van de inwoners. Ik hoop dat die 33 raadsleden in Nieuwegein nu eindelijk wakker gaan worden. Ze zullen wel moeten zo vlak voor de verkiezingen, maar je weet maar nooit.

Er moet een bedrag van bijna 7 miljoen euro worden opgehoest om het Stadshuis van 67 miljoen te verbouwen. Ik lees in een regionaal dagblad dat er nu politici zijn die hier tegen zijn zoals Martin Monrooij (CU) en Gerben Horst (CDA). Martin ziet het Stadshuis een beetje als zijn eigen huis en vraagt zich af of dit wel kan zoveel in je eigen huis stoppen. Maar Martin, dit is niet van jou! Tenminste, niet alles. Je hebt net als iedere inwoner van Nieuwegein 62.000ste deel van dit huis. En Gerben, jij vraagt je af hoe je die verbouwing van 7 miljoen euro moet uitleggen aan de stad. Nou dat is heel simpel: Eén telefoontje naar je grote leider Buma en die kan je keurig uit de doeken doen hoe je dit moet verkopen. Hij heeft een enorme berg ervaring op dat gebied en anders loop je gewoon even bij de D66 binnen. Die kunnen alles verantwoorden, want die draaien het windvaantje gewoon om. De coalitie partijen zijn natuurlijk voor maar doen net alsof er nog van alles moet worden geregeld. De PvdA onder leiding van Marianne Spalburg heeft goed opgelet de afgelopen jaren. Als je nu maar gewoon de beroemde slag om de arm houdt, dan kun je het altijd gooien op voortschrijdend inzicht.

De VVD onder leiding van Mark Snoeren ziet er wel wat in, want er moet iets gebeuren. En ja Mark, daar heb je gelijk in, en dat uit mijn pen☺ Maar wie geeft nu eindelijk eens het voorbeeld dat je eerst iets op moet zetten en dan pas centjes uitgeven. Dus ja Mark, het moet levendiger worden en er moeten meer activiteiten worden ontwikkeld. Maar eerst doen en dan de centjes, lees verbouwing, uitvoeren. Nu klinkt het zo: Wij hebben voor elke oplossing een probleem, terwijl het zou moeten zijn: voor elk probleem hebben wij een oplossing. Of natuurlijk gaat Mark zijn skipiste uitbreiden met een hele zwarte piste in het Stadshuis: zo vanuit de bieb naar de begane grond, sorry Mark, maar ik kan het niet laten☺

Mark: ‘Ik zie hier wel een mooie bobsleebaan in.’

Maar even alle gekheid op een stokje. Mensen, we moeten hier echt tegen ingaan, want dit is weer bijna 7 miljoen euro die niet besteed kan worden aan echt belangrijke zaken zoals onze mensen in de bijstand en/of onze ouderen. Hans Adriani, onze Bob de Bouwer, moet worden gestopt in dit megalomane plan. Hij omschrijft een meubelstuk dat verschillende verdiepingen met elkaar verbindt een prijzig maar mooi stukje timmermanswerk. Hans, met alle respect: flikker op met je ‘kunstwerkje’ en ga je diep schamen als Sociaal Democraat dat je hier zoveel geld aan wilt uitgeven en dat er aan de andere kant steeds meer mensen de ‘aansluiting’ met de rest verliezen.

Met hartelijke Groet
Jan met de Pet

14 thoughts on “Jan met de Pet: ‘Verbouwing Stadshuis kost slechts 7 miljoen euro’

 1. John

  Geweldig goed geschreven jan, blijf zo doorgaan.
  Ik ben het helemaal met je eens.
  Wat zegt het partijlid van de ouderen partij hiervan?

  1. Karel

   Gaat ook zijn Pet te boven

   1. John

    Gaan ze zeker met de pet rond,bij de burgers

 2. Henny Gronloh

  Er staat ook noch een oud gebouw all meer dan 4 jaar leeg nu dat verbouwen tot woningen kost meer denk ik

 3. Tonnie Groenendijk

  Als ze de straatverlichting nu eens uit doen overdag houden ze geld over!

 4. Mike Variakis

  Beste Lezers Pen,
  In maart zijn er verkiezingen opnieuw dus denk 2 keer na op wie je gaat stemmen?
  1 op de gevestigde orde = klungels
  2 vernieuwing die echt iets voor de gemeente Nieuwegein doen (burgers, jongeren)

  Hans, met alle respect: flikker op met je ‘kunstwerkje’ en ga je diep schamen als Sociaal Democraat dat je hier zoveel geld aan wilt uitgeven en dat er aan de andere kant steeds meer mensen de ‘aansluiting’ met de rest verliezen.
  Top

 5. Karel

  Maak aub de juiste keuze in maart.

  Weg met de huidige bestuurders laat u niet meer BELAZEREN aub .

 6. Ml Schinkel

  Het moet toch niet gekker worden. Weet eindelijk behoorlijk de weg in ons Stadshuis en nu weer verbouwen. Over een paar jaar horen we bij Utrecht. Die 7 miljoen kan beter uitgegeven worden aan de zorg voor ouderen en onderwijs.
  En Jan ik word het zat om die flauwekul steeds te moeten lezen over de skibaan. Die ons een lol en houd er mee op!

 7. Dhr.H. Koningsberg

  Mooi stuk Jan,
  Hoe kan je dit uitleggen aan de burger,
  Geen budget voor een buurthuis
  Geen ruimte voor buurthuis jongeren
  Geen geld voor vrij parkeren op city
  Eigen belang eerst…..

 8. Marga Bottenberg

  Ben het er helemaal mee eens! Opzouten met die verbouwing. Idd mensen.. Denk na als je gaat stemmen!!

 9. Ali

  Dit iss niet mier normale , ik ga weg nieuwegein…
  Ali

 10. Wethouder Hans Adriani

  Graag nodig ik alle reageerders uit om tijdens een kop koffie met elkaar de voors en tegens van dit voorstel te bespreken, op basis van de echte feiten die hierbij een rol spelen. Uiteraard is Jan met de Pet zelf ook welkom. Stuur me deze week een mailtje op h.adriani@nieuwegein.nl, en ik organiseer een moment.

 11. M v Vliet

  Beste Wethouder Hand Adriani,
  Het blijkt alweer dat slechte en geen informatie over plannen van de gemeente bij de burgers altijd de verkeerde kant op gaat dat kost tijd en geld . Alleen als er verkiezingen aankomen dan zie je ze op straat om de burgers te informeren over hun partij en wat goed is voor de burgers.Het zijn zo van de gemiste kansen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren