Jan met de Pet: ‘Over RTV9 en verhogen eigen bijdrage ziektekosten’

Belangenverstrengeling, een misdaad? Wat bedoel je hier nu weer mee Jan? Nou, dat zal ik u proberen uit te leggen. Wij hebben hier in Nieuwegein een omroep, nou ja een omroep, zeg maar een gesubsidieerde organisatie die zich onafhankelijk noemt. En dat is RTV9 in IJsselstein.

Zij gaan nu per september alleen nog maar via het internet het “nieuws” verspreiden heb ik begrepen. Maar is dit geen “gewone” sociale media dan? Net als een blogger die regelmatig iets op internet zet. Net als dat jochie in Beverwijk of omstreken. De mensen van RTV9 zeggen wel dat zij programma’s blijven maken maar hoe dan vraag ik me af? Tegenwoordig kun je met je smartphone de meest gekke beelden maken én verspreiden. Ook het radio gedeelte gaat verdwijnen. Dan rijst bij mij toch de vraag: Moeten ze dan nog steeds subsidie krijgen? Er staat wel een studio in IJsselstein maar die gaan ze niet meer gebruiken voor uitzendingen dus geen huur en andere kosten meer, dus geen noodzaak voor subsidie. Afschaffen dit soort veredelde zakkenvullerij!

Als ik eindredacteur van pen.nl was ging ik ook subsidie aanvragen. Hoewel, dat heeft als gevaar dat je niet meer kritisch mag zijn naar de gemeente/overheid want je bijt niet de hand die je voedt.
Dus Martin lekker zelfstandig blijven, dan kan ik ook achter uit mijn strot gaan als dat nodig is.

(Noot redactie: De Digitale Stad Nieuwegein is groot geworden door onafhankelijk te zijn. Vanuit de redactie is er geen intentie om subsidie te willen.)

Als de diverse gemeentes besluiten deze subsidie aan RTV9 door te laten lopen, moeten wij heel goed nadenken over welke partij te stemmen in maart volgend jaar. Maar daar zit ook wel een gevaar in, want sommige partijen zeggen: weg met die subsidie maar ook verhogen zij weer de eigen bijdrage aan ziektekosten.

En dat brengt mij bij mijn volgende punt: eigen bijdrage weer omhoog volgend jaar!
De VVD is een groot voorstander van privatiseren, lees: eigen mensen hun zakken sneller te laten vullen!!! Ons nationale lachebekje Mark Rutte voorop. Wat is deze partij door de mand gevallen zeg! Nee, wij zorgen voor de mensen die niet mee kunnen in deze maatschappij.

Nee meneer Rutte, U en uw partij zijn niet meer dan een stel over lijken stappende zakkenvullers want dat de eigen bijdrage voor het derde jaar op rij stijgt heeft uiteindelijk tot gevolg dat er mensen zullen overlijden omdat de zorg voor hen onbetaalbaar is geworden. Maar niet alleen de VVD heeft boter op zijn of haar hoofd. Alle ander kamerladen en alle andere volksvertegenwoordigers van welke partij dan ook hebben hier mede schuld aan. Zij hebben onvoldoende afstand genomen van deze plannen en in de meeste gevallen gewoon ook voor gestemd.

Mensen, ik roep niet snel iets over burgerlijke ongehoorzaamheid maar in dit geval gaat het mij te ver en moeten we gewoon zeggen: Weg met die 150 Kamerleden en daar gewone mensen neer zetten die de zaken even op orde stellen. Dan stel ik voor om minimaal 75 dames te benoemen die snappen dat je elke maand geld moet hebben om de huur etc. allemaal te betalen, vervolgens stel ik voor om 25 oudere te benoemen want hebben dit van nature van huis uit meegekregen: Als je iets wil moet je er voor sparen en 25 jongeren die vol plichtsbesef snappen dat er nog een volgende generatie na hun komt, gewoon binnen 4 jaar de zaken weer op orde en al die zogenaamde politieke gezagsdragers allemaal hun vergoedingen en salarissen afpakken, geen baan: naar de bijstand 928 euro per maand! Niet naar de WW? Nee, daar hebben ze geen recht op want dan zouden ze moeten hebben gewerkt en dat is iets wat ze niet gedaan hebben mijns inziens!

Dus mensen hou dit goed voor de geest als u de komende maanden weer ‘lastig gevallen’ wordt door die lui die maar een ding willen: je stem op 25 maart 2018. Daarna moet je opzouten en vooral geen vragen gaan stellen en zo zijn ze allemaal! Geloof mij maar en geen één uitgezonderd .

Met hartelijke groet
Jan met de Pet

2 thoughts on “Jan met de Pet: ‘Over RTV9 en verhogen eigen bijdrage ziektekosten’

  1. John

    Geweldig goed stuk , jan
    Ik hou me aanbevolen als oudere in de kamer plaats te nemen

  2. Karel

    Heel goed verwoord janmar….

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk