Jan met de Pet: ‘Nieuwegein rampgebied …..’

Ik heb met verbazing gekeken naar de ellende van de brand op industriegebied De Liesbosch. Maar eerst even dit: Men was nogal erg ontdaan over mijn vorige column gezien alle reacties. Maar mensen,  kom op! Politici kunnen heus wel iets hebben hoor, en als men dit, wat ik schreef erg vond, ga dan eens nadenken over de maatregelen die de dames en heren politici dagelijks, wekelijks maandelijks of jaarlijks nemen. Zonder blikken of blozen helpen ze hele groepen mensen de vernieling in en dan nemen ze toch ook geen blad voor de mond? Ze zeggen het misschien anders, maar het komt op hetzelfde neer. Okay, ik kreeg wel een tik op de vingers van de hoofdredacteur van pen.nl. Het is goed om duidelijkheid te scheppen en regels aan te scherpen, dit lijkt net politiek.

Ik schrijf zaken op zoals ik die ervaar of mee maak, maar ook soms met een stevige sneer of verwijt. En als er mensen zijn die hier niet tegen kunnen, zou ik zeggen gewoon mijn column NIET lezen!

Maar nu even terug naar de brand van zondagavond 29 oktober jl. waardoor er de afgelopen dagen een verkeersinfarct ontstond rondom Nieuwegein. In de eerste plaats is een brand nooit fijn en zeker niet als er ook nog eens gevaarlijke stoffen bij vrijkomen, in dit geval asbest. Smerig spul dat een stille moordenaar is! Je hebt het niet door dat je die kleine deeltjes in ademt. Maar, naar wat ik begrepen heb, is het bijna altijd dodelijk.

Zo maar een vraagje: Dat gebouw stond toch leeg en stond op de nominatie om te worden afgebroken? Hoe kan er dan zomaar spontaan een brand ontstaan? Zo vraag ik me dan dus eventjes af.

Ik begrijp de ondernemers heel goed, de communicatie rondom deze brand liet behoorlijk te wensen over en dat is nou net iets wat ik niet goed begrijp want onze burgemeester Frans Backhuijs kan heel goed optreden als er een calamiteit is, kijk maar naar de brand in de Geinsche Hof enkele jaren geleden. Backhuijs was nog maar net burgemeester in Nieuwegein en had al een behoorlijke ramp voor zijn kiezen. Of was dat een eenmalige actie?

Je kan er verschillende theorieën op na houden maar welke beslissing er ook genomen werd het was nooit de goede geweest denk ik dan maar. Ik vind het vreemd dat mensen gewoon langs de gevangenis het gebied konden betreden. Waar heeft dat mee te maken? Ik denk persoonlijk met zaken zoals de windrichting en of het geregend heeft of de hoeveelheid gevaarlijke stoffen die er vrij zijn gekomen. Is maar goed dat D66 niet in de buurt was want dan had de wind nog alle kanten op gewaaid en hadden we nog meer problemen gehad. Sorry hoor kan het niet laten.

Nog even iets heel anders. Er zijn nu een paar mensen die opeens ook hun ongenoegen moeten laten gelden over Nieuwegein. Niks mis mee hoor, maar jullie zitten wel een beetje in mijn wijk te rotzooien natuurlijk. Nee, ik gun een ieder zijn of haar mening of je het er nu mee eens bent of niet. Dat is namelijk Nederland: Vrijheid van Meningsuiting. Toch Mark Snoeren? Jij kan wel een stootje hebben denk ik dan maar. Maar die mensen van de column schrijven zaken op die ik inderdaad kan onderschrijven, niet alles maar ik ga een heel eind mee.

Dus eigenlijk een oproep aan de politiek: wat gaan jullie nu met deze geluiden doen ? En hoe gaan jullie nou eens echt werk maken om de kloof te verkleinen? Ik zie, hoor en lees alleen dat steeds meer mensen de politiek de rug toe keren, en ik opmerkingen hoor zoals: zakkenvullers, vriendjespolitiek, eigen belang en vul zo zelf maar in. Dames en heren van de politiek doe hier iets mee want dit kan echt uitlopen op burgerlijke ongehoorzaamheid!

Met hartelijke groet
Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren