Jan met de Pet: ‘Van Christen Unie, Tiny Houses en Atrium naar Bakhtali’

Hoera, naast ondergetekende zijn er nu nog meer mensen die zich belazerd voelen! Laat ik eerst maar beginnen om meneer Adriani duidelijk te maken dat ik ALLEEN over de gang van zaken wil schrijven dus over het PROCES en niet over de groep mensen die daar eventueel zouden komen wonen voordat je weer wat zand in mijn motortje gaat strooien. We hebben het over het ‘Agrarisch Erfje’ aan de Urkerveste. Iedereen wel bekend inmiddels. (Lees hier ons dossier)

En waarom is de Christen Unie (CU) nu in de gordijnen gevlogen? Nou, die partij heeft in mei een amendement ingediend om de locatie op de Urkerveste 9 van de lijst woningbouw te halen in verband met cultuurhistorische waarde. De wethouder in kwestie heeft dat met klem ontraden en zelfs verweet hij de CU dat zij er een monument van wilde maken. Gewoon een hele rare gang van zaken, want vervolgens zes maanden later doet de gemeente het zelf. En mensen, een wethouder die iets met KLEM ontraadt heeft hiervoor bijna altijd een goede reden! Maar in dit geval……..?

Klinkt een beetje als: We hebben een goed idee gehoord maar we branden het eerst af en over een paar maanden gaan we zelf er de sier mee maken!

De CU vraagt zich terecht een paar dingen af: wie, wat, wanneer, voorstellingsvermogen en bereidheid tot het maken van excuses (zie hier de vragen) aan mevrouw Schiltkamp, raadslid voor de CU in Nieuwegein. Ik zou mijn adem niet inhouden tijdens het wachten op die excuses. Meneer Adriani gaat eerst weer een rookgordijn neerleggen en daarna om de feiten heen draaien, zie mijn vorige stukje over deze kwestie. Het college van B&W heeft wel meer zaken om eventueel Mea Culpa te doen dus misschien doen ze het alle vijf maar daar zou ik zeker mijn adem niet voor inhouden. Deze kwestie over de Tiny Houses wordt bijna net zo’n hoofdpijn dossier als het Atrium in het Stadshuis.

De oplossing: Zet die Tiny Houses gewoon in het Atrium van het Stadshuis, dan kunnen we gelijk een beetje van die financiële ellende wegwerken.

De belastingdienst komt ook even op de koffie bij de gemeente: mag ik nog ff vangen, 3 miljoen euro voor de BTW vooraftrek tijdens de bouw van Theater De Kom. Vraag me niet wat dat allemaal inhoudt want dat gaat mijn pet te boven maar wat ik niet snap is dat er mensen zijn die dit wel snappen en nu pas wakker worden, lees belastingdienst of doen ze dit met opzet; mondje dicht en dan pakken we je.

Dan moet ik direct denken aan Hans Adriani. Tja ik kan er ook niks aan doen: Hij zit een beetje in het verdomhoekje momenteel, Hans was helemaal in het ongeloof omdat een paar partijen geen investering wilde doen van 7 miljoen in het Atrium van het Stadshuis. Vooral dat de VVD niet mee ging snapte Hans niet. Nou Hans, die jongens en meisjes begrijpen dat de verkiezingen eraan komen en dat ze binnen de drie maanden van die datum af zitten en we weten allemaal dat de kiezer dat onthoudt, dus de VVD wil dit over de verkiezingen heen tillen. Maar de gemeente reageert hier nog al laconiek op met de volgende tekst:

‘Omdat in het voorstel over het Atrium een (financiële) link ligt met de bouw van het theater, is het goed om stil te staan bij de vraag of deze nieuwe situatie daarop van invloed is. Wat ons betreft doet dit nieuwe financiële risico niets af aan de noodzaak om een besluit te nemen over het voorstel met betrekking tot het Atrium. Ook ais onverhoopt aan het einde van de rit de uitkomst zou zijn dat de Belastingdienst terecht de vooraftrek van de BTW terugvordert, blijft de noodzaak om het Atrium verder te verlevendigen en de Stadshuisexploitatie duurzaam sluitend te krijgen.’

Ook daar in dat huis zitten mensen die totaal geen notie hebben dat ze met het geld van de gemeenschap bezig zijn. Je bent niet goed als je gewoon 7 miljoen investeert terwijl je weet dat je nog 3 miljoen moet betalen.

Maar nu moet ik het even het opnemen voor de gemeenteraad en het college van B&W, want die draak Bakthali heeft weer eens een paar flink ongenuanceerde dingen gelanceerd. Ik mag dan weleens uit de bocht vliegen en dan krijg ik billenkoek van mijn hoofdredacteur maar als dat gedrocht van een Bakthali haar wensput opentrekt komt er alleen maar bagger uit en niemand kan er een slot opgooien. Als een losgeslagen idioot kan zij alles ongenuanceerd en vooral onbewezen onzin uitkrammen.

Bakthali, ik kan het woord mevrouw er niet meer bijzetten want dat verdienen alle andere vrouwen niet, kom eens met bewijzen, kom eens met aangiften kom met onderbouwende argumentatie! Zo niet, trek je dan terug in een hoekje en ga je diep schamen.

Met hartelijk groet

Jan met de Pet

3 thoughts on “Jan met de Pet: ‘Van Christen Unie, Tiny Houses en Atrium naar Bakhtali’

 1. John

  Goed geschreven stuk, blijf vooral zo doorgaan ,jan
  Misschien worden die zotten nog een verstandig,
  Hoewel ik dat sterk betwijfel

 2. wethouder Hans Adriani

  Tjonge jonge, Jan, je gaat weer lekker los….

  Ik verbaas me wel over wat je allemaal over mevrouw Bakhtali schrijft. Jullie hebben toch dezelfde strategie? namelijk dat jullie denken dat als je dingen maar hard en vaak genoeg roept, dat ze dan vanzelf waar worden. Dat is natuurlijk niet zo, maar jullie denken dat allebei wel. Mevrouw Bakhtali heeft dan nog het lef om haar onzin in alle openbaarheid te verkopen. Jij niet. Jij strooit je onzin anoniem de wereld in.

  Het roept wel de vraag op waarom je dat eigenlijk doet. Van mevrouw Bakhtali weten we dat wel zo ongeveer. Ze heeft geen zichtbare ideeën voor de stad of voor de Nieuwegeiners, Dus dit is waarschijnlijk haar manier om toch nog wat kiezers proberen te trekken. Maar waarom jij doet wat je doet, dat is onduidelijk.

  Of toch niet? We weten natuurlijk dat je actief betrokken bent bij de VSP* (Zie NOOT onderaan deze reactie). Het zal toch niet zo zijn dat je om die reden anoniem politici probeert zwart te maken en waarheden loopt te verdraaien? Lekker een potje schelden in de anonimiteit, politici van andere partijen beschadigen, en ondertussen beschaafd meedraaien in de politieke binnenkring?

  Misschien wordt het tijd dat je zelf een beetje eerlijker wordt. Dan voeren we voortaan het eerlijke gesprek met elkaar, in alle openbaarheid.

  Hartelijke groet,
  Hans Adriani

  NOOT van de redactie van De Digitale Stad Nieuwegein: ‘Jan met de Pet’ heeft geen enkele verbintenis met de VSP. Noch is hij de hoofdredacteur van De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl)

 3. Mike

  Leuk stuk Jan, ga zo door,
  Vindt het ook leuk dat onze wethouder erop reageert,
  Alles voor een beter Nieuwegein uiteindelijk

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk