Geld besparen? Organiseer een avondje uit in eigen huis

Het leven wordt steeds duurder. Met de stijging van de prijzen voor gas, energie, brandstof en levensmiddelen moeten steeds meer mensen op hun geld letten. Toch hoeft het je niet te beperken in het ondernemen van gezellige activiteiten met vrienden en familie. Vaak is het namelijk net zo gezellig om deze gewoon thuis te organiseren. Met deze drie tips beleef jij een avond om nooit meer te vergeten, gewoon vanuit je eigen huis.

Wine & dine
Als je vrienden of familie uitnodigt voor een avond vol gezelligheid, denk je natuurlijk al snel aan een lekker hapje eten onder het genot van een glaasje wijn. Maar met een kleine twist wordt de avond nog net iets specialer. Dit doe je door de wijn en gerechten op elkaar af te stemmen. Serveer bij iedere gang een andere bijpassende wijn. Verdiep je in de wijn en vertel je gasten vervolgens meer achtergrondinformatie en waarom de wijn goed past bij het betreffende gerecht. Ook leuk om je gasten te laten raden welke tonen ze in de wijn kunnen ontdekken. Laat je hiervoor goed adviseren bij de wijn groothandel, zodat je gasten echt het gevoel hebben bij een luxe restaurant geweest te zijn.

Bierproeverij
Geen fan van wijn? Dan is een bierproeverij natuurlijk een leuk alternatief. Nodig vrienden of vriendinnen uit en laat ze kennismaken met de lekkerste speciaalbiertjes. Koop een mooie variatie aan verschillende soorten bieren in bij de bier groothandel. Zorg dat je altijd start met de wat lichtere bieren en vervolgens toewerkt naar de varianten met een hoger alcoholpercentage. Ook is het verstandig om kleine glaasjes in te schenken en bij ieder biertje een bijpassend hapje te serveren. Zo voorkom je dat de avond té gezellig wordt.

Escaperoom in eigen huis
Heb je ook jongere mensen in het gezelschap of wil je weer eens iets anders dan een borrel? Verander je huis dan in een escaperoom. Kies één of meerdere kamers in je huis uit, van waaruit je gasten moeten zien te ontsnappen binnen een bepaalde tijd. Het leukste is om er een thema aan te hangen en de ruimte vervolgens helemaal te versieren in deze stijl. Verstop door de hele kamer hints en aanwijzingen, die uiteindelijk leiden naar de (fictieve) sleutel om uit de ruimte te ontsnappen. Zo creëer je een avond vol spanning en gezelligheid, waar jullie zeker weten nog lang over napraten!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk