Jan mijmert een beetje

Zo weer terug na een welverdiende vakantie lees ik de plaatselijke kranten en mijn oog valt direct op de reacties van de diverse politieke partijen op de begroting.

Erica van Alfen mocht als eerste het woord voeren. Direct uit de startblokken wist zei te zeggen dat niemand buiten de boot mag vallen. Nou dat is nogal een statement gezien de komende transities. Gaat zij er persoonlijk op toe zien dat dit inderdaad niet gebeurt? Hoe komt zij dit te weten vraag ik me dan af? want volgens mij zijn de mensen die aan de onderkant van de maatschappij zitten niet allemaal even mondig, de uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. Helaas is dit zo. En natuurlijk als je als eerste bent kan je direct het gras voor de voeten wegmaaien van alle andere partijen. En ja hoor daar kwam die dan: de dierenweides moeten blijven! Maar zit Erica ook niet in de coalitie? Is dit een beetje je wethouder pesten of wist hij er van en heeft Erica als het ware uitgenodigd om dit aan de kaak te stellen? Voor zover het dualisme denk ik dan maar.

En dan Ieders Belang: Jacqueline Verbeek maakt het helemaal te gek voor woorden: De stedenbanden afschaffen en het vrijgekomen geld besteden aan spoedeisende zorg voor vluchtelingen! Volgens mij is er al besloten dat de stedenband met Pulawy wordt stopgezet en dat de stedenband met Rundu wordt geëvalueerd. Even vlug telefoontje naar het Stadshuis leert mij dat die werkgroep die zich bezig houdt met Rundu 6.000 euro per jaar krijgt. Ik ben benieuwd hoeveel spoedeisende hulp je kan krijgen voor dat geld?

je kan zulke dingen natuurlijk gewoon in de raadzaal en daar buiten roepen maar is dat nu waar het over gaat? Ik heb moeite dat dit geroepen kan worden zonder eigenlijk een idee te hebben over de werkzaamheden van die groep mensen. Ja natuurlijk ze gaan er naar toe maar ik denk dat verschillende raadsleden en ook wethouders moeten zeggen dat dit niet bepaald vakantietripjes zijn. U kunt net als ik dit soort zaken allemaal terug vinden op de site van de werkgroep.

Ja, en dan onze Martin Monrooij van de CU, die blijft zich maar zorgen maken over de meerjaren begroting. Zou hij zich ook zorgen hebben gemaakt toen hij nog wethouder financiën was? Volgens mij zei hij toen dat alles onder controle was. Inderdaad het was toen een andere tijd. Ik verbaasde me wel over het feit dat de RMN op oudejaarsdag papier gaat ophalen. Jongens het moet niet veel gekker worden; gaan die mensen oudejaarsdag zo maar als werkdag bestempelen! Net als al die andere mensen die gewoon moeten werken voor hun centjes. Natuurlijk snap ik het wel: Martin werkt die dag natuurlijk niet want hij werkt bij de belastingdienst dus dan moet je niet alle dagen werken die andere mensen wel werken ☺

Roelof de Wild van het CDA klaagt steen en been over de leegloop in het Stadshuis. Kapitaalvernietiging roept hij luid en duidelijk. Maar heeft het CDA hier niet een beetje boter op het hoofd? Wie spendeert er nu miljoenen aan een fietsbrug over de Lek terwijl we in zulk zwaar weer zitten? Ook zijn opmerking over taken die burgers moeten gaan overnemen van de gemeente. Lijkt mij leuk, ik zou ook weleens op zo’n puttenzuiger willen rijden maar dan denk ik niet dat ik putten leeg zou zuigen maar meer…… deze puntjes kunt u naar gelang invullen. Ik heb trouwens geluiden gehoord over een Ero Plaza in het Stadshuis. Commerciële opvulling van de leegstand. Ben benieuwd of B&W een vergunning gaan afgeven?

En dan onze vriend van D66, Erik van de Voort. Volgens mijn snapt hij niet goed wat de bedoeling is van de sociale wijkteams want hij wil dat deze teams een twitter account en Facebook pagina gaan openen. Nou lekker zitten ze de hele dag met hun IPad te twitteren en te Facebooken ipv cliënten te helpen.

Alle andere die ik “vergeten” ben hadden volgens de kranten eigenlijk alleen maar de geijkte vragen die je elk jaar hoort. Hasan Inekci had nog wel een ideetje over een leegstaand gebouw: zet daar al je vrijwilligers en hun organisaties in. Een soort ophokplicht voor die mensen dan zijn ze makkelijk te vinden en eventueel makkelijk te ruimen!

Ik heb nu wel een probleem voor de Kerst want de dierenweides blijven open. Dus ook de voedselbank moet een ander menu gaan samenstellen. Nee hoor mevrouw Kotkamp, dit is echt een geintje ☺ Ben blij dat men zich bewust is geworden van het belang van deze plekken in onze stad.
Nu die fractie van Ieders belang nog even overtuigen dat je beter kan helpen in Rundu dan de mensen verleiden hier naar toe te komen!!

met hartelijke groet,
Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren