Jan met de Pet: ‘Wie is wie?’

Ik had u beloofd om mijn licht te laten schijnen over de komende verkiezingen, nou bij deze dan. Ik zie en hoor meerdere partijen op diverse plekken in de stad. Nu moet mij gelijk een grote ergernis van het hart! Ondanks wat alle politici roepen en schrijven, je breekt je nek nu over die lui met hun gekleurde jasjes en pamfletten en dan zijn ze nog ‘beledigt’ als je niets van ze wil aanpakken. Nú zie je ze wel, maar die andere 3,5 jaar moet je ze zoeken met een zaklamp, want dan dragen ze geen felgekleurde jasjes en strooien niet kwistig met pamfletten. Dan zie je ze alleen in het Stadshuis en bij bijeenkomsten waar ze elkaar van repliek kunnen dienen. En dan maar roepen en klagen dat de afstand zo groot is van de burger naar de politiek. Hé jongens en meisjes, wat dachten jullie ervan om nú gewoon iedere maand rond te huppelen in jullie jasjes?

Je ziet op Facebook en op Twitter allerlei kandidaten die allerlei ‘leuke dingen’ aan het doen zijn om maar met hun koppies in het nieuws te komen. De lijsttrekker van de PvdA moet zo nodig rond toeteren dat hij al voor de 3e keer aan het koken is voor een bepaalde groep: Hans, iemand die iemand anders belangeloos helpt gaat dit niet via allerlei sociale media verspreiden. Die vrijwilligers zijn de echte stille krachten waar deze gemeente opdraait, dus hou jij je nu gewoon bij de politiek.

En dan hebben we die van de VVD: Marco Diekstra. Die gaat opeens vlak voor de verkiezingen foto’s rondsturen over het feit dat hij een elektrische auto heeft. Marco, jouw doelgroep wil helemaal niet elektrisch rijden maar gewoon op één tank met 130 km per uur overal naar toe willen crossen. Mensen die twijfelen of ze GroenLinks zullen stemmen gaan niet opeens bedenken: hè, een VVD-er rijdt elektrisch laten we daarop gaan stemmen. Erg origineel ben je niet hoor om dit zo vlak voor de verkiezingen naar buiten te brengen. Nu we het toch over GroenLinks hebben, daar zag ik opeens mevrouw de Beer tevoorschijn komen als het gaat om de alcohol een maand te laten staan. Vorig jaar heb ik dat niet gezien, dus weer tijdens de verkiezingscampagne komen ze onder hun stenen vandaan.

Afgelopen zaterdag was het helemaal feest op het Muntplein, vooral toen een kok nog eens soep ging uitdelen. Lekker soeppie trouwens! Maar dan zie je dat mensen helemaal geen zin hebben in al die kandidaten die elkaar de loef proberen af te steken of zeuren over de kleur van de soep. Ik ga in ieder geval proberen om de komende weken de dames en heren politici te mijden. Ik ben erg benieuwd of ik boodschappen kan doen zonder dat er weer zo’n aandachtstrekker voor mijn neus staat met alle goede bedoelingen ten spijt.

Zullen we wat afspreken dames en heren van de politiek? Als jullie nu de komende weken tot de 21e wegblijven en een maand na de verkiezingen iedere maand zichtbaar aanwezig zijn op een willekeurige locatie, dan kunnen jullie misschien echt aan de kloof werken om die weg te nemen. Ben benieuwd wie dit doet? Tegen beter weten natuurlijk, dat snap ik ook wel.

We moeten trouwens ook een referendum invullen over de sleepwet. Die wet maakt het dan mogelijk om zaken af te luisteren, maar dan nu met een wettelijke basis, want volgens mij doen ze dit allang. Het lijkt me wel leuk om tijdens die verkiezingsmarkt allemaal aan D66 te gaan vragen waarom zij nu het referendum hebben afgeschaft, ja, ik weet wat je bedoelt met die vraag: Je zou ze toch proberen te mijden? Klopt, daarom vraag ik aan u of u het wil doen, mocht ik er niet aan toe komen.

Of we moeten massaal dat referendum boycotten, het heeft inmiddels totaal geen zin meer. En Pechtold maar roepen: ‘We willen een echt referendum hebben. Nou Alexander, een gemiste kans!  Misschien had je dit moeten aanpakken toen je het onderhandelen was!!! Als je het zo belangrijk vindt maak er dan een breekpunt van, maar nee hoor, gewoon het haantje van de kerktoren zijn en met alle winden meedraaien. Mensen van het onderwijs, ik zou maar oppassen met die partij. De zogenaamde onderwijs partij! Voor jullie het beseffen ben je een stuk loon kwijt én een paar collega’s.

Volgende keer laat ik de partijen voorbij komen.

Met hartelijke groet,
Jan met de Pet

Foto: Tom Verhoeve D66 Nieuwegein

2 thoughts on “Jan met de Pet: ‘Wie is wie?’

  1. Dank voor je heads-up Jan! De uitnodiging voor de kop koffie staat nog steeds. In en buiten campagnetijd. Zoals altijd 🙂

  2. Marco Diekstra

    Ha Jan, je conclusie over duurzaamheid en VVD en GL is wel erg ouderwets. Om het eens te ervaren nodig ik je van harten uit om eens mee te rijden naar funland aanstaande zaterdag of naar het debat in de Kom. De toekomst begint vandaag!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren