Fracties van de CU, CDA en de VSP willen extra raadsvergadering

In een brief aan de burgemeester van Nieuwegein hebben de fracties van de Christen Unie (CU), het CDA en de Verenigde Senioren Partij (VSP) de de burgemeester van Nieuwegein gevraagd om op korte termijn de gemeenteraad in een extra raadsvergadering bijeen te roepen. Aanleiding van dit verzoek is de recente uitlating van PvdA wethouder Hans Adriani dat hij zich op zijn positie aan het beraden is. De drie partijen willen (ongeacht de uitkomst van het beraad van de wethouder) met het college in gesprek en onderzoeken of het college nog op een vruchtbare samenwerking met de gemeenteraad mag rekenen.

Op donderdagavond 28 januari jl. liet wethouder Adriani in de vergadering van de gemeenteraad weten zich op zijn positie te beraden. Na een schorsing van 20 minuten heropende burgemeester Frans Backhuijs de vergadering en gaf als enige verklaring dat het college in de loop van de volgende week op dit onderwerp terug zal komen.

De indieners van de extra raadsvergadering aan de burgemeester: ‘Op grond van artikel 17 lid 2 van de Gemeentewet verzoeken wij de burgemeester op de kortst mogelijke termijn de gemeenteraad voor een vergadering bijeen te roepen om het college over de ontstane situatie te bevragen en te onderzoeken of het college nog steeds op een vruchtbare samenwerking met de raad mag rekenen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk