Jan met de Pet over de nieuwe gemeenteraad

Zo weer een mooie dag na de installatie van de nieuwe raad. Ik zal mee hierover eens buigen, wie zijn het, die nieuwe leden van de raad.

De VVD: Gadella, M. Snoeren, Schat die kennen we. Die gaan weer vol GAS onze natuur naar de kloten helpen maar wie zijn die andere 3 leden? Eggengoor en Diekstra, nooit van gehoord! Maar volgens mij gaan die ook vol GAS door het dorp en bouwen links en rechts nog even een paar villa’s.

Gek eigenlijk dat de P.v.d.A. wordt gestraft voor het landelijke beleid en de VVD er niet zo erg veel van heeft gemerkt, 1 zetel en nog een zetel vanwege de restzetelberekening. De P.v.d.A, daar zal het wel spannend worden met de 3 zetels als je ziet wie er op zitten: Erica van Alfen, onze Bob de bouwer Hans Adriani en de heintje davis van de partij Guido Bamberg. Een oud fractievoorzitter en wethouder, een oud fractievoorzitter van voor de oorlog 🙂 en een dame die alles wil. Ga er maar aan staan!

IedersBelang, Jacqueline, Haitze en natuurlijk onze draaikont Visschers die kennen we. Nu die andere 2: Verhaar en Rietveld die schijnen iets gedaan te hebben als commissieleden in de vorige raad. Dus ook onbekend tenzij u natuurlijk de raad en commissies volgt. Ik heb in mijn vorige collum een weddenschap voorgesteld aan Jacqueline maar nog niets van gehoord maar Jacqueline: wat mij betreft staat deze weddenschap. Hoe lang zal het duren voordat de zaak weer uit elkaar valt?

Dan het CDA, behalve de Wild en Blom is er een nieuwe: Gerben Horst. Gerben zal hebben gedacht mijn partner is er uit en heeft zijn lintje binnen, ik ga hetzelfde proberen. Ja Gerben is de partner van Edwin van Straaten, ja die van de VVD. Mijn oma zei vroeger altijd: twee geloven op een kussen daar slaapt de duivel tussen. Zou ons puppy nu bij de informateur staan te kwispelen om mee te mogen doen? Toch wel aandoenlijk toch?

En daar hebben we de tomaten jongens en meisjes de SP. Martijn kennen we nu zo langzamer hand wel, Hans Verdouw ook. Bijvoet, v.d. Heuvel en daar is die weer Hasan Inekci, trouwens die laatste 2 delen ook de kussens maar volgens slaapt daar de duivel niet tussen. Maar ook van belang is nu of en hoe Martijn de onderhandelingen in gaat: als een soepele buitenspeler of een strakke verdediger met gestrekt been.

GroenLinks komt met Erna Kotkamp als een duiveltje uit een doosje maar ook weer met een “oudje” Bert Eggink. Zou Erna eeret het “oude vlees” opmaken? Oeps dat is voor Erna net even teveel dierenleed. Er zal denk ik wel veel samengewerkt worden met de CU ook gezien de plaatsen in de raad, lekker naast elkaar Etna en Ineke Schiltkamp.

D66 heef een verdubbeling gekregen dus ook 2 totaal onbekende erbij: de Vries-deHaas en Verhoeve naast Erik van der Voort en Peter Snoeren. Ik heb trouwens in de wandelgangen vernomen dat onze Peter wel wethouder wil worden als opvolger van Hans Reusch. Hans ging veel op vakantie als Peter maar niet elke keer naar Afrika gaat.

En dan de VSP, Herman met zijn jongens. Jammer dat er nu geen vrouw meer inzit voor de VSP. Ben trouwens wel benieuwd naar debatten waarin Herman van Wiggen het paard voor de wagen gaat spannen met hey CDA. Zou daar sprake zijn van rancune of gezonde tweestrijd? Ton de Mol kan gewoon weer verder met zijn 30 KM straat, er hangt nu een snelheidsmeter maar als je doet wat Ton wil krijg je een glimlach terug. En ome Herman kan misschien zijn oplaadpunten voor de scootmobiels voor elkaar krijgen!

De ChristenUnie heeft naast Martin, die een geweldige humor heeft maar dan toch wel een echte belastingambtenaar is, een frisse verschijning in Ineke Schiltkamp. Martin is weer plaatsvervangend voorzitter van de raad heb ik gelezen dus Frans kan met een gerust hart weer zijn portefeuille verdedigen terwijl Martin de rest in goede banen leidt. En Ineke kan lekker samen met Erna de bomen beschermen.

Ik was misschien kritisch naar de nieuwkomers maar het ergste vind ik dat Bakhtali terug is: weer 4 jaar verspilling van ons belastinggeld. Of ze moet het licht gezien hebben maar daar twijfel ik aan. Hoewel ik in de beroemde wandelgangen heb gehoord dat Sancho Panza alias Theben Terville, haar fractieassistent is opgestapt. Dus zelfs na 4 jaar kan de verlossing nog komen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren