Jan met de Pet: ‘Nieuwegein en Trump’

Ja, ik werd vanmorgen onaangenaam verrast door de verkiezingsuitslag van Amerika. Niet dat Clinton een hele goede keus was maar altijd mijns inziens beter dan wat er nu komt te zitten: een racist, seksist, gewoon een hele harde meedogenloze zakenman die jaren zijn geld heeft verdient over de ruggen van de gewone man en vrouw.

Maar heeft dit invloed op mij, vraagt u zich misschien wel af of redeneert u dat er dadelijk genoeg normaal denkende mensen om hem heen komen staan? In beide gevallen gaan wij er zeker iets van merken. We moeten nu als de donder dat handelsverdrag over boord gooien en de NAVO versterken.

Maar in Nieuwegein hier iets van merken? Ja, want de wereldeconomie krijgt wederom een stevige klap te verwerken als Trump alles doet om de Amerikaanse economie te stimuleren, lees: voor te trekken. Na jaren van onderhandelen met andere wereld economieën gaat hij alleen maar uit van Amerika. En dat gaan de mensen overal in de wereld en op de beurzen voelen. Maar ook gaan deze diepe dalen krijgen en wordt het economische weer zeer onbestendig.

Onze handelspositie komt onder druk te staan met andere woorden Het Klooster blijft en wordt een mooi natuur gebied want de bedrijven gaan niet meer komen en diegene die er zitten zullen wel verdwijnen. Nou Jan, ben je niet erg negatief? Nee, ik denk dat ik realistisch ben en ik hou een kleine hoop dat ze in Amerika snel door hebben dat Trump hun land alleen maar verarmt en verder van de wereld af zet. En de rente zal een flinke stijging laten zien, dus wordt het na een relatief gunstige periode voor huizenkopers weer erg zwaar weer. Zeker voor de starters.

Maar hoe gaat zich dit verhouden tot onze verkiezingen? Zowel landelijk als dadelijk voor de gemeenteraad. Gaat het hier ook gebeuren dat er een figuur tevoorschijn komt die alles op een bevolkingsgroep afwentelt en iedereen de schuld geeft van manipulatie maar het zelf als beste doet?

F.ck, die hebben we al: Onze Geertje!!! Even een vergelijk: Trump = het zijn de Mexicanen, Wilders= het zijn de Marokkanen, Trump= iedereen liegt behalve ik, Wilders= iedereen liegt behalve ik , Trump= iedereen maakt mij zwart, Wilders= iedereen maakt mij zwart, Trump= de huidige leiders hebben ons land verkwanseld aan de russen en chinezen, Wilders= onze huidige leiders hebben ons land verkwanseld aan de Europese Unie, Trump= ik zal de opperrechters allemaal vervangen die Obama heeft geïnstalleerd Wilders= ik wil alle niet Wilders aanhangende rechters vervangen of wraken.

U ziet het is een beetje beangstigend hoeveel we op de Amerikanen lijken want we hebben ook een heleboel mensen die achter Wilders aan lopen en zijn retoriek voor waar aannemen. Ik zou haast zeggen: Probeer het eens een jaartje of vier met onze Geertje en dan maar eens kijken en horen hoe men er dan over denkt.

Amerika gaat nu een periode tegemoet die je eigenlijk geen land gunt maar eigenlijk gun ik het de Amerikanen wel want het is tenslotte hun eigen spreekwoord: Be carefull for what you wish before you known it you have it.

We hebben gelukkig hier in Nieuwegein onze eigen bestuurders allemaal door de wol geverfde politieke personen. Zij hebben allemaal maar een ideaal voor ogen: Het goed en beter maken voor de inwoners van Nieuwegein. Is dit hoe je erover denkt zult u zich misschien afvragen?

NEE, natuurlijk niet! Het zijn hier net zo goed zakkenvullers en wij noemen dit ook beschaving!!!!

Met hartelijke groet,

Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk