Jan met de Pet: ‘In je eigen vlees snijden’

Ja, in je eigen vlees snijden doet een slager en een chirurg liever niet. Maar in de politiek kunnen ze het wel. Mevrouw Jacqueline Verbeek van ieders Belang is uit de fractie gezet, lees: geflikkerd. Verbeek was de drijvende kracht achter de lokale politieke  stroming. Eerst voor Leefbaar Nieuwegein en later voor ieders Belang.

Maar ja, Jacqueline is even een periode buiten die fractie (door ziekte overigens) en ze zagen direct de poten of soms onder je stoel vandaan. Ik vind het wel van lef getuigen dat je dit als fractie doet terwijl de betreffende persoon niet aanwezig is. Meen je dit Jan? Nee, natuurlijk niet! Maar dat stelletje klaplopers van die fractie wel. Een coupe plegen als de hoofdrolspeler niet aanwezig is, is natuurlijk lekker makkelijk. Wat de redenen ook mogen zijn dat doe je niet, ook niet in de politiek.

En Jacqueline, nu geen hoop gaan krijgen dat ik je eventuele nieuwe partij zal steunen, want dat ga ik zeker NIET doen. Maar een persoon met respect behandelen is het minste wat je kan doen.

Het verhaal van die meneer Haitze de Jong verbaast mij enigszins gezien zijn eerdere optredens in de Nieuwegeinse gemeenteraad. Hij is door Jacqueline Verbeek binnen gehaald als de man die de files binnen Nieuwegein zou oplossen. Revolutionaire ontwikkeling. Helaas, gewoon een plan wat in het verre Oosten al lang in werking is gesteld. Dus je wordt nu gebeten door je eigen fractieleider. Maar de rest van die fractie heeft natuurlijk ook boter op zijn of haar hoofd.

Onze Nieuwegeinse draaikont, Ad Visser en de bierbrouwer Vincent Verhaar zijn typische voorbeelden van meelopers. De draaikont kan beter zijn politieke ambities opbergen en lekker op die bus gaan rijden, die Geinbus of zoiets. En meneer Verhaar moet er mee stoppen om te denken dat hij een politiek talent is en gewoon weer ruzie gaan maken met die andere Nieuwegeinse bierbrouwer.

En dan alweer bijna vergeten; het aftreden van Erica van Alfen als fractievoorzitter van de PvdA. Is er nu al een opvolger bekend die de lege plek moet opvullen? Volgens mij moeten ze heel ver langs de kandidaten gaan om er een te vinden. Plaats 9 of 10 van de vorige lijst. Is dat nu een voorbode van 15 maart aanstaande als de landelijke verkiezingen zijn? Zo, dat was de lokale politiek in een notendop.

Nu even een rondje Den Haag. Onze belofte goeroe Markje Rutten, gefeliciteerd trouwens vandaag met je 50-ste verjaardag, belooft weer eens wat: 2 miljard!! voor de verzorgingstehuizen en de PvdA en de D66 gaan de docenten eens flink verwennen. Ze overbluffen elkaar met miljarden. Allemaal beloftes om vervolgens gewoon weer met z’n honderdvijftiggen (150) alles lekker te verdelen en natuurlijk  eerst je oude collega’s, die niet meer terug komen, een leuk baantje bezorgen. Lekker alles verdelen onder een klein groepje die alleen maar rijker worden. Zelfs meneer Kok (PvdA) was er destijds niet vies van: ‘links lullen rechts vullen’ is de term voor de sociaal democraat en voor de rechterkant van het politieke spectrum: wat van jou is, is van mij en wat van mij is blijf jij met je poten vanaf.

Denk hier aan als u gaat stemmen 15 maart aanstaande.

Met hartelijke groet
Jan met de Pet

De latere reactie van Haitze de Jong leest u hier.

One thought on “Jan met de Pet: ‘In je eigen vlees snijden’

  1. Mikey

    De waarheid is soms hard…:)

Geef een reactie

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: