Jan met de Pet: ‘Goud geld voor buurthuis Vreeswijk’

Jan met de Pet is inwoner van Nieuwegein en geïnteresseerd in de politiek. Hij zal voor u de Nieuwegeinse politiek inzichtelijk maken door het kaf van het koren te scheiden. Onbevangen, rücksichtslos en zonder belangen krijgt u de waarheid en niets dan de waarheid zonder aanziens des persoons of partij.

Als tiener heeft ‘Jan met de Pet’ zich al geïnteresseerd in politiek. Nu hij ouder is, en werkt als analist bij een groot bedrijf, houdt hij ervan om dingen te vergelijken want, waar liggen nu de verschillen.

Jan met de Pet: ‘Na een paar weken rustig langs de kant enige zaken te hebben bekeken moet er toch weer eens iets op papier gezet worden. Wat mij erg verbaasd heeft is het geld wat naar buurthuis Vreeswijk gaat: 700.00 euro!! Ja, een lening noemen ze dat. Het buurthuis moet ongeveer 35.000 euro per jaar afbetalen. Hoe gaan ze dat nou doen? Zeker als je leest dat ze geen commerciële partijen binnen mogen halen. Maar ik lees al dat er een huisartsenpost komt. En die jongens en meisjes zijn natuurlijk niet commercieel, ahum. En een begrafenisondernemer, en die zijn natuurlijk ook niet commercieel.’

‘Is dit nu een verkapte subsidie? Zo ja, wie heeft er dan zitten slapen in de gemeenteraad? Er moest toch bezuinigd worden? Is dit een nieuw feestje van een wethouder of gewoon een stel slimme mensen die iedereen op het verkeerde spoor hebben gezet? Of, en nu denk ik heel erg ver, een belangenverstrengeling van een paar mensen? Rara wie dan?’ Klik hier om naar de column te gaan van deze week.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren