Jan met de Pet en de Europese verkiezingen

Gezien de (relatieve) rust op het lokale front moet ik me maar eens op de Europese verkiezingen richten. Ik heb eens diep nagedacht maar ik kan me geen lijsttrekker bedenken wiens naam ik ken laat staan zijn of haar gezicht, u wel?

Maar helaas gaan deze mensen het voor ons bepalen daar in Brussel en Straatsburg alhoewel ik ook gehoord heb dat zij eigenlijk maar vulling zijn en de leiders van de 28 landen bepalen wat er gebeurt, eigenlijk kunnen we dus die ruim 736 parlementsleden wegdoen en hun gevolg natuurlijk.

Wat zal dat een besparing opleveren zeg. Kijk maar naar de volgende rekensom: Barroso en van Rompuy samen goed voor 50.000 euro per maand, euro commissaris 28x 644.000 euro per maand, 736 parlementsleden 6.151.488 euro per maand, 50.000 Europese ambtenaren (laagste loongroep gerekend 4300 eurp per maand) 215.000.000 euro.totaal per jaar: 2.662.145.856 euro en dan nog niet eens dat idiote verhuizen tussen België en Frankrijk meegerekend dat kost “slechts” 12.000.000 per jaar.

Als je bovenstaande rekensom tot je door laat dringen dan besef je eigenlijk hoe gek dit is. Laatst een programma gezien over de verdeling van de posten binnen Europa, daar hebben wij helemaal niets over te vertellen zelfs niet wie er voorzitter of president wordt. Lekker democratisch ingericht dat parlement.
En dan te bedenken dat mevrouw Merkel en meneer Hollande alles samen bekokstoven.

Ik ben ondanks alles wel een voorstander van Europese samenwerking maar dan op een veel minder intensieve wijze. Natuurlijk was het buitenlandse geld wisselen een crime maar had ook zijn charme. En ja ik weet dat het voor bedrijven beter is geworden door de douane formaliteiten te verminderen maar is dat ook echt zo?
Maar het gekke is dat het EP zich nu overal mee bemoeit tot de meest stompzinnige dingen aan toe.

Maar wat doen die europarlementariës er aan? Naar mijn inzicht beroerd weinig. Voor een salaris van 8.000 euro per maand en natuurlijk de dagvergoeding van 304 euro als je verschijnt op een vergadering. Dit is m.i. Te gek voor woorden: ze zijn zo blij dat er mensen in het parlement zitten tijdens een vergadering dat men gelokt moet worden met geld of je ziet ze zomaar ergens in een tv programma verschijnen en vertellen hoe belangrijk Europa wel is. Zouden ze dat ook doen voor 2.000 bruto per maand?

Ik moet wil even terugkomen op mijn eerdere opmerking over de lijsttrekkers, ik ken er een: die van Baalen van de VVD, die miss Piggy zie je overal opduiken als er maar een camera is. Laatst moest hij zo nodig mee naar de Oekraïne en gaat hij druk staan zwaaien met zijn armen als een verlosser maar wel zonder geloof want hij gelooft het zelf echt niet maar het levert wel lekker geld op.

En dan hebben we natuurlijk ons eigen lachebekje, ja Markje, die heeft met zijn voetje gestampt in Brussel en nog wel tegen de president van Rompuy: als je dit doet ga ik lekker met mijn kikkerlandje uit de euro-zone! Maar nu weet hij natuurlijk nergens meer vanaf. Waar heb ik dat meer gehoord: O ja die 1000 euro die iedereen zou krijgen. Dat hebben we ook verkeerd begrepen volgens Markje.
Mark kan zich een zeer selectief geheugen permitteren blijkt elke keer. Wie gaat dit stoppen en hem nu eens echt houden aan zijn toezeggingen?

Ik weet niet of u nu iets wijzer bent geworden maar ik vraag me echt af wie nu eens echt het verschil gaat maken. Zeker gezien dat we nu Bulgarije en Roemenië erbij hebben gekregen. Die moeten natuurlijk ook weer mee eten uit de Europese ruif.

En toch ga ik stemmen, op wie dat weet ik nog niet maar als ik het niet doe kan ik ook niet miauwen!

Met hartelijke groet,
Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk