Jan met de Pet: ‘Actieve deelname!’

Wat bedoel je hier nu weer mee Jan? Nou dat zal ik u zeggen: ik heb via Wikipedia het woord Participatie opgezocht en daar kwam deze verklaring naar boven. Participatie betekent dus actieve deelname. Deelname aan wat zult u zich misschien afvragen en dat doe ik ook want steeds meer activiteiten worden in Nieuwegein de nek omgedraaid. De United Jeugdcup was toch zo langzamerhand een bekend en gerespecteerd jeugd voetbaltoernooi geworden maar dat is nu verleden tijd: geen sponsoren meer en vooral geen bereidheid meer bij diverse instanties en personen. Het is gewoon triest dat zo’n mooi toernooi, internationaal gerespecteerd, moest verdwijnen.

Maar ook de Nieuwegein Awards heeft het licht uitgedaan.

“Vorig jaar waren er al leden van het organisatiecomité die aangaven te willen stoppen. Vanwege het overlijden van Van Hoeflaken zijn zij nog een jaar doorgegaan. De organisatie: ‘Tijdens de organisatie van het laatste event merkten wij ook bij de andere leden dat de motivatie om door te gaan afnam.’Als reden voor het stoppen met de Nieuwegein Awards geeft de organisatie onder ander aan dat er veel tijd in gaat zitten om een evenement te organiseren als De Nieuwegein Awards. Veel leden hebben een full-time baan. Ook is momenteel het financieel risico te groot. Al in een vroegtijdig stadium moet de organisatie al contracten afsluiten terwijl er nog geen financiële dekking is. Ook vraagt de organisatie zich af of er nog wel voldoende draagvlak is voor het event en of het misschien toe is aan vernieuwing.”

Dit bovenstaand gedeelte heb ik gekopieerd van mijn hoofdredacteur voordat hij mij aanpakt voor plagiaat vermeld ik het maar even.!!!

Maar steeds meer van deze activiteiten verdwijnen en gaan als een nachtkaarsje uit. Enerzijds begrijp ik het natuurlijk wel dat er regelmatig wisselingen moeten plaatsvinden in de organisatie maar anderzijds loop je het risico dat er heel veel ervaring wegloopt op het zelfde moment. Misschien een rooster van aftreden maken bij dit soort grote klussen? De sponsoren zouden dit ook kunnen doen en/of bijvoorbeeld een pot maken waaruit geput kan worden en dat elke onderneming in Nieuwegein mee werkt, niet dat steeds dezelfde ondernemers aan de beurt zijn. Misschien moet het aantrekkelijk gemaakt worden via een aftrekpost bij de belasting? Ik noem maar een aantal zaken waarvan ik ook niet weet of het werkt maar dat wij met z’n allen hier iets mee moeten is wel duidelijk toch?

Want Participatie betekent tenslotte actieve deelname aan allerlei zaken binnen de Nieuwegeinse samenleving. Maar dan komt er een ander woord boven drijven: Participatiesamenleving!! Heeft u een bakje? Ik moet even kotsen.

Dit is dat kleed waar Den Haag alle bezuinigingen onder veegt en dan roept: kijk de samenleving is aan het participeren! Nee meneer Rutte de samenleving is aan het creperen door de constante stroom van bezuinigingen. Vooral het laatste plannetje van zo’n VVD muts, Tamara van Ark, een wetsvoorstel wat inhoudt dat een gehandicapte mag gaan werken onder het minimumloon, ze krijgen dan wel een aanvulling van de gemeente, (Vestzak Broekzak MUTS), maar nu komt het: zij verliezen hun recht op pensioen en minder aanspraak op een WW uitkering Hoera de participatiesamenleving in werking. De rijken worden rijker en de arme worden armer en dat komt de lijfspreuk van de VVD ten goede:

Wat van jou is, is van mij en wat van mij is blijf jij met je poten vanaf !!!

Met hartelijke groet
Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!