Jacket Potatoe’s

Vorige week gezien in Liverpool  “Jacket Potatoe’s” .
Wat een mooie naam voor een gepofte aardappel. Vrij vertaald betekent het:”Een aardappel met een jasje (een jack) aan.” 
Te koop op iedere straathoek en voorzien van allerlei soorten vulling. De Britse favoriet? Gevuld met witte bonen in tomatensaus. 
Deze week het basisrecept met drie verschillende vullingen, namelijk knoflook-crème, zuurkool-salami en romige tonijn.
 
Nodig voor 4 personen:
4 grote kruimige aardappelsEvt. zonnebloemolie en zeezout
Magnetron: Laat de aardappels een kwartiertje in koud water liggen en borstel ze dan goed schoon onder de stromende kraan.Prik ze hier en daar in met een vork.Leg ze op een bord in de magnetron en laat ze in 10 à 12 minuten op vol vermogen gaar worden. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze 10 minuten nagaren.Oven: Verwarm de oven voor op 225 ºC.Dep de schoongeborstelde aardappels droog en wrijf ze in met olie.Bestrooi ze met wat zeezout en laat ze op de bakplaat in 40 tot 50 minuten gaarpoffen.             Trek het aluminiumfolie open of verwijder het helemaal.Snij de aardappels diep in aan de bovenkant en schep er één van de vullingen in. 
Vulling 1
2 bekertjes crème fraiche2 teentjes knoflook1 eetlepel geknipte bieslook, vers of gedroogdZout en peper 
Pel en pers de knoflook boven een kom.Roer de crème fraîche samen met de bieslook door de knoflook.Maak op smaak met zout en peper en schep een flinke lepel op iedere aardappel. 
Vulling 2
½ zak zuurkool100 gr salami1 gesnipperde ui125 ml zure room 
De zuurkool in een zeef laten uitlekken.De salami in repen snijden.In een koekenpan de salami op matig vuur knapperig bakken en uit de pan nemen.In het bakvet de ui fruiten en de zuurkool erdoor scheppen.Met een deksel op de pan de zuurkool in 25-30 minuten zachtjes gaar laten worden.De zuurkool en de salami op de aardappels scheppen en er een lepel room over verdelen. 
Vulling 3
1 blikje tonijn in water (John West, 200 gr)1 pakje Mon Chou (200 gr)2 eetlepels kappertjesZout en peper 
De tonijn laten uitlekken in een zeef en ontdoen van eventuele velletjes en graatjes. (Uw kat zal ze met alle plezier voor u wegwerken).In een kom de tonijn klein prakken en vermengen met de Mon Chou en de kappertjes.Op smaak brengen met peper en zout en op iedere aardappel een flinke lepel scheppen. 
Bijgerecht, 4 personen
Bereidingstijd magnetron: ca. 20 minuten.
Bereidingstijd oven: ca. 45 minuten.
 
Tip
In plaats van de aardappel in te snijden kun je hem ook een beetje uithollen voor je hem vult. De vulling blijft dan beter op zijn plaats.
 
Weetje
Tonijn van John West is dolfijnvriendelijk evenals o.a. Deep Blue en Ocean.
Dit betekent dat er bij het vissen op tonijn vangmethodes worden toegepast die er voor moeten zorgen dat dolfijnen niet als bijvangst in de netten terecht kunnen komen, waar ze een gruwelijke verstikkingsdood zullen sterven.
 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren