Jaar celstraf voor oud-directeur zorgstichting Me-Care

De voormalig directeur van de Nieuwegeinse zorgstichting Me-Care aan de Symfonielaan is vorige week tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld voor grootschalige PGB-fraude. Ook moet de 58-jarige Rinie K. Bijna 900 duizend euro aan onterecht gedeclareerde zorguren terugbetalen.

De ex-vrouw van K., die door hem als adjunct-directeur was aangesteld, moet een half jaar de gevangenis in. Zij hield in zijn opdracht alles op de administratie van de stichting in de gaten.

Fraude
Rinie K. verdiende als directeur van de Nieuwegeinse zorgstichting Me-Care 15.000 euro netto per maand en reed rond in een dure Bentley waarvoor hij het geld van zijn stichting had geleend. Het Openbaar Ministerie oordeelde twee weken geleden dat K. zichzelf fors heeft verrijkt door declaraties bij het zorgkantoor van Achmea in te dienen voor uren waarvoor geen zorg aan zijn cliënten werd geleverd.

Verslaafden
Stichting Me-Care beheerde persoonsgebonden budgetten voor cliënten met een verslavingsachtergrond. Op de Symfonielaan in Nieuwegein waren de dagbesteding en het kantoor van de stichting gevestigd. Ook huurde de stichting verschillende panden waarin met name verslaafde jongeren werden ondergebracht.

Volgens het OM werd bijna 40 procent van de zorguren die werden gedeclareerd, nooit geleverd. In totaal gaat het om ruim 900 duizend euro aan onterecht gedeclareerde kosten in de periode 2013 tot begin 2014. Al heeft het OM aanwijzingen dat er door de stichting door de jaren heen voor veel meer geld werd gefraudeerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren