‘IVN wandeling Langbroekerwetering’

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 18 november 2018 een wandeling door het buitengebied van Langbroek.

Het mooie buitengebied van Langbroek is bekend om de vele fraaie kastelen en historische landgoederen. Het overige landschap wordt bepaald door wilgen en essenbosjes, meidoornlanen en fruitbomen. Op deze herfstdag gaan we een stukje van het Gerrit Achterberg pad lopen, een klompenpad. Klompen zijn niet nodig, stevige schoenen zijn wel vereist, want het kan hier modderig en drassig zijn.

Voor deze IVN-wandeling verzamelen we op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse (Parkhout 2 in Nieuwegein). Hier vertrekken de deelnemers per auto om 13.00 uur. U kunt ook rechtstreeks naar het beginpunt van de wandeling gaan. De wandeling start om 13.30 uur ter hoogte van kasteel Sandenburg aan de Langbroekerdijk 24 te Langbroek.

Deelname aan de wandeling is gratis. Een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen naar Alie Feijen, zij is de IVN-gids. Haar telefoonnummer is: 030-6033344.

Over het IVN
IVN is een unieke organisatie die mensen betrekt bij natuur, milieu en landschap. Voor IVN gaat het om kennis, passie en doen.  Oftewel hoofd, hart en handen. Met natuur- en milieueducatie (NME) willen we het belang van een duurzame, groene leefomgeving behartigen. Nu en in de toekomst. Dit doen we met educatie die raakt; die de onlosmakelijke relatie tussen mens en natuur benadrukt. De vrijwilligersorganisatie bestaat uit ruim 170 lokale IVN-afdelingen met zo’n 20.000 leden. De afdeling Nieuwegein-IJsselstein en omstreken is actief in de gemeenten Nieuwegein, IJsselstein en Houten, en organiseert excursies, cursussen en jeugdactiviteiten waaraan iedereen kan deelnemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren