Katern

IVN-wandeling in de verdedigingslinie Werk aan de Groene Weg

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 12 april om 13.30 uur een excursie in de verdedigingslinie Werk aan de Groeneweg bij Schalkwijk.

Het Werk aan de Groeneweg is recent gerestaureerd en is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het is een wandeling voor jong en oud. De natuurgidsen zullen wat vertellen over de geschiedenis van het werk en het prachtige landschap.

Het vertrek vanuit Nieuwegein is om 13.30 uur bij Jack’s Grillhouse, Parkhout 2 in Nieuwegein. Ineke Blijleven van het IVN: ‘Van daaruit rijden we over de Lekdijk naar de Groeneweg. Bij de Groeneweg is een kleine parkeerplaats, vlakbij de kruising met de Achterdijk in de polder Blokhoven. Mensen uit Schalkwijk of Houten kunnen rechtstreeks naar deze parkeerplaats gaan. Om 14.00 uur start de wandeling.’

Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen naar de volgende IVN-gids: Carin Laarman (030 – 6049106).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren