IVN-Paddenstoelenwandeling landgoed Oostbroek

IVN afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o. organiseert op zondag 18 oktober 2020 een paddenstoelenwandeling op het landgoed Oostbroek. Landgoed Oostbroek ligt enigszins verstopt tussen de A28 en de gebouwen van het UMC en de Uithof. Ondanks deze ligging is het hier een oase van rust. Het landgoed is sinds 1978 in het bezit van Het Utrechts Landschap dat in het landhuis haar hoofdkwartier heeft. De 19e – eeuwse oranjerie is ingericht als winkeltje/informatiecentrum. Omdat in het gebied enige voormalige beddingen van de Kromme Rijn gelopen hebben, kan het nogal vochtig zijn. Na flinke regen is het verstandig om stevige waterdichte wandelschoenen te dragen.

Gids Karin Lenten: ‘Voor deze IVN-wandeling verzamelen we om 10.30 uur op de kleine parkeerplaats bij het winkeltje/informatiecentrum van Landgoed Oostbroek. Deelname aan de excursie is gratis. Een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom.’

In verband met het Coronavirus zijn de regels aangepast. De organisatie vraagt deelnemers om zich aan te melden via de email. Er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers, zodat iedere gids maximaal 5 mensen kan rondleiden met voldoende afstand tot elkaar.

Aanmelden kan tot vrijdagavond 16 oktober 20.00 uur. Zaterdag 17 oktober krijgt u een bevestigingsmail of u mee kunt met de excursie. Aanmelden bij Karin Lenten (IVN-gids) uitsluitend via de email: k.lenten@hetnet.nl. Voor eventuele telefonische informatie: 030-6888743

Over het IVN
IVN is een unieke organisatie die mensen betrekt bij natuur, milieu en landschap. Voor IVN gaat het om kennis, passie en doen.  Oftewel hoofd, hart en handen. Met natuur- en milieueducatie (NME) willen we het belang van een duurzame, groene leefomgeving behartigen. Nu en in de toekomst. Dit doen we met educatie die raakt; die de onlosmakelijke relatie tussen mens en natuur benadrukt. De vrijwilligersorganisatie bestaat uit ruim 170 lokale IVN-afdelingen met zo’n 19.000 leden.

De afdeling Nieuwegein-IJsselstein en omstreken is actief in de gemeenten Nieuwegein, IJsselstein en Houten, en organiseert excursies, cursussen en jeugdactiviteiten waaraan iedereen kan deelnemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk