IVN-Paddenstoelenwandeling landgoed Oostbroek

Het IVN in Nieuwegein, het instituut voor natuureducatie & duurzaamheid, organiseert op zondag 14 oktober 2018 een paddenstoelenwandeling op het landgoed Oostbroek. “Het is weer paddenstoelentijd en we gaan vandaag paddenstoelen kijken op Landgoed Oostbroek” aldus het IVN.

Bij jong en oud zorgt het zien van een paddenstoel altijd voor veel enthousiasme. Paddenstoelen zijn altijd omgeven geweest door een waas van geheimzinnigheid: plotseling staan ze er, maar na een paar dagen zijn ze even plotseling weer verdwenen. Die waas van geheimzinnigheid werd nog versterkt door oude volksverhalen waarin paddenstoelen een grote rol spelen. Volgens deze oude verhalen waren het vooral de duivel, heksen en elfjes die ze lieten groeien.

Landgoed Oostbroek ligt enigszins verstopt tussen de A28 en de gebouwen van het UMC Utrecht en de Uithof. Ondanks deze ligging is het hier een oase van rust. Het landgoed is sinds 1978 in het bezit van Het Utrechts Landschap dat in het landhuis haar hoofdkwartier heeft. Ook het IVN Consulentschap Utrecht is hier te vinden. De 19e -eeuwse oranjerie is ingericht als winkeltje en informatiecentrum. Hier kunnen wij na afloop van de excursie, als we op tijd terug zijn, nog even wat rondkijken of iets drinken. Er zijn o.a. ecoproducten, vers fruit, cadeauartikelen en wandelboekjes te koop.

Omdat in het gebied enige voormalige beddingen van de Kromme Rijn gelopen hebben, kan het nogal vochtig zijn. Het is dus handig om stevige wandelschoenen te dragen. Ook is er een nieuw loopbrug aangelegd waar we gebruik van gaan maken.

Het IVN: ‘Voor deze IVN-wandeling verzamelen we om 10.00 uur op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse aan de Parkhout 2 in Nieuwegein. Men kan ook rechtstreeks naar Landgoed Oostbroek komen, daar begint de excursie om 10.30 uur. Het verzamelpunt aldaar: oranjerie/het winkeltje. Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden.’

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren