Katern

IVN-Paddenstoelenwandeling

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid, organiseert op zondag 20 oktober 2013 om 13.30 uur een paddenstoelenwandeling op het landgoed Oostbroek. Bij jong en oud zorgt het zien van een paddenstoel altijd voor enthousiasme. ‘Deze herfstmiddag gaan we kijken of Landgoed Oostbroek nog een aantal paddenstoelen voor ons in de aanbieding heeft. Paddenstoelen zijn altijd omgeven geweest door een waas van geheimzinnigheid: plotseling staan ze ergens, maar na een paar dagen zijn ze even plotseling weer verdwenen. Die waas van geheimzinnigheid werd nog versterkt door oude volksverhalen waarin paddenstoelen een grote rol spelen. Volgens deze oude verhalen waren het vooral duivels, heksen en elfjes die ze lieten groeien. Al met al zal de paddenstoel altijd tot de verbeelding blijven spreken.’

Landgoed Oostbroek ligt enigszins verstopt tussen de A28 en de gebouwen van het UMC en de Uithof. Ondanks deze ligging is het hier een oase van rust. Het landgoed is sinds 1978 in het bezit van Het Utrechts Landschap dat in het landhuis haar hoofdkwartier heeft. Ook het IVN Consulentschap Utrecht is hier te vinden. De 19e eeuwse oranjerie is ingericht als winkeltje en informatiecentrum. Hier kunnen wij na afloop van de excursie nog even wat rondkijken of iets drinken. Er zijn o.a. ecoproducten, vers fruit en wandelboekjes te koop.

Omdat in het gebied enige voormalige beddingen van de Kromme Rijn gelopen hebben, kan het nogal vochtig zijn. Het is dus handig om stevige wandelschoenen te dragen. Voor deze IVN-wandeling is het verzamelpunt om 13.30 uur op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse aan het Parkhout 2 in Nieuwegein. Informatie is te verkrijgen bij de IVN-gidsen Karin Lenten, tel. 030 – 688 8743 of bij Everdien Smeenk, tel. 030 – 688 5871.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk