IVN-Paddenstoelenexcursie op landgoed Heidestein

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid, organiseert op zondag 8 oktober 2017 een paddenstoelenexcursie op landgoed Heidestein in Zeist. Het landgoed is eigendom van Het Utrechts Landschap en we gaan vandaag zien welke paddenstoelen er staan op Heidestein. Er zijn dennenbossen en er is heide, het is dus een zeer gevarieerd gebied.

In het gebied staat een schaapskooi en er lopen Drentse Heideschapen. Paddenstoelen zijn altijd omgeven geweest door een waas van geheimzinnigheid: plotseling staan ze er, maar na een paar dagen zijn ze even plotseling weer verdwenen. Die waas van geheimzinnigheid werd nog versterkt door oude volksverhalen waarin paddenstoelen een grote rol spelen. Volgens deze oude verhalen waren het vooral de duivel, heksen en elfjes die ze lieten groeien.

Voor deze IVN-excursie verzamelen we om 13.30 uur op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse aan het Parkhout 2 in Nieuwegein. U kunt ook rechtstreeks naar Heidestein komen. Daar begint de excursie om 14.00 uur. Verzamelpunt aldaar: Parkeerplaats Pr. Margrietlaan tegenover huisnr. 369 in Zeist.

De organisatie: ‘Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Houd er alstublieft rekening mee dat we af en toe over een hek moeten klimmen en het dragen van goede schoenen is ook belangrijk.’ Informatie is te verkrijgen bij de IVN-gids Karin Lenten, tel. 030 – 6888743.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren