IVN Natuurcursus voor volwassenen

Het IVN-afdeling Nieuwegein/IJsselstein e.o. organiseert dit najaar weer een afwisselende, inleidende natuurcursus voor volwassenen. De organisatie nodigt iedereen die geïnteresseerd is uit om samen op pad te gaan. De cursus bestaat uit vier lesavonden en vier excursies. Het thema is dit jaar: ‘Natuur in de buurt.’ Kosten voor deelname zijn 30 euro per persoon.

Voor wie is de cursus bedoeld?
Deze natuurcursus is speciaal bedoeld voor beginners die graag meer willen leren over de natuur. We richten ons op de basiskennis, voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig. Of je nu nog nooit een boomsoort hebt herkend of net begint met vogelobservatie, deze cursus is een toegankelijke manier om nieuwe kennis op te doen en de natuur van dichtbij te ontdekken.

Tijdens de cursus, die allemaal plaatsvinden op de donderdagavond in het Cultuurhuis Schoneveld aan de Zonnehout 36 in Houten, zullen de deelnemers meer te weten komen over: insecten, bomen, paddenstoelen en vogels. De cursus begint van 20.00 uur en duurt tot 21.30. De eerstvolgende excursie in de natuur zal dan plaatsvinden op een zaterdag om 10.00 uur. De plaats van de excursie wordt bekend gemaakt op de cursusavond daarvoor.

De allereerste lesavond is op donderdag 19 september. Meer informatie en aanmelden via dit inschrijfformulier.

Wat kun je verwachten?
De cursus bestaat maandelijks uit een theorie-avond waarin we een inhoudelijke presentatie geven, gevolgd door een excursie in het weekend, waarin we met de opgedane informatie op pad gaan in de natuur.

September: Insecten Verken de fascinerende wereld van insecten, hun functie in de natuur en welke insecten we zoal om ons heen tegen kunnen komen.

Oktober: Paddenstoelen Ontdek de wereld van paddenstoelen, hun ecologische betekenis en leer verschillende soorten te herkennen.

November: Bomen Leer verschillende bomen in onze regio herkennen ook in de winter.

December: Vogels Duik in de wereld van vogels, leer vogelsoorten te herkennen aan hun zang en uiterlijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk