Wijknetwerk Fokkesteeg met ANBI-status zet zich in voor AED’s in de wijk

De Stichting Wijknetwerk Fokkesteeg is met ingang van dit jaar door de Inspecteur van Belastingen erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daardoor kunnen ook giften en donaties aan het wijknetwerk worden afgetrokken bij de aangifte inkomsten- of Vennootschapbelasting. Het wijknetwerk is hier uiteraard zeer blij mee en trots op. Het netwerk kan nu meer sponsoren werven om te steunen in bijvoorbeeld één van haar actuele doelen: AED-dekking in de wijk Fokkesteeg.

Wijknetwerk streeft naar de best mogelijke AED-dekking in Fokkesteeg
Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Het Wijknetwerk vindt een optimale dekking in de wijk belangrijk omdat met een AED de hulpverleners niet hoeven te wachten tot een ambulance ter plaatse is. De eerste zes minuten zijn namelijk cruciaal wanneer een slachtoffer zijn/haar bewustzijn verliest en er dient snel gehandeld te worden. Zeker met de toegenomen verkeersdrukte komt het steeds vaker voordat een ambulance op zijn vroegst na 10 tot 15 minuten ter plaatse is. Voor het slachtoffer kan het dan al te laat zijn.

Vice-voorzitter van het wijknetwerk Wim Verhaak is in overleg met Hartslag Nieuwegein om actief bezig te zorgen dat door de wijk heen AED’s beschikbaar komen voor hulpverleners. Op basis van zijn risicoinventarisatie worden aanwezige en benodigde AED’s in de wijk geïnventariseerd. In overleg, met de desbetreffende eigenaar/sponsor(en), worden de AED’s in buitenkasten van de Stichting Hartslag Nieuwegein, geplaatst.

Natuurlijk kunt u ook een AED kopen bij Procardio.nl. Dit is een van de leveranciers die AED’s leveren als u ook een AED wilt aanschaffen. Het streven is om in heel Nieuwegein een dekkend netwerk te creëren van AED’s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren