IVN middagexcursie planten in de Bossenwaard

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondagmiddag 8 juli een plantenexcursie naar de Bossenwaard.

Op deze zondagmiddag nemen de natuurgidsen van het IVN u mee voor een kijkje in de Bossenwaard. Dit nieuwe natuurgebied langs de Lek bij Nieuwegein is onderdeel van het plan Ruimte voor de Lek. In winter en voorjaar is dit gebied niet toegankelijk omdat het water er hoog staat. Maar in de zomer is het er mooi wandelen en kun je er genieten van een grote plantenrijkdom.

Voor deze IVN-excursie verzamelen aan de Lekboulevard, waar het fietspad vanaf de veertunnel op de dijk uitkomt, naast zorgcentrum Vreeswijk. De excursie duurt anderhalf tot twee uur. Trek stevige waterdichte schoenen of laarzen aan, want het kan plaatselijk drassig zijn.

Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor meer informatie kunt u bellen naar tel. 06 57645520.

One thought on “IVN middagexcursie planten in de Bossenwaard

  1. Ron

    Staat wel uitgebreid omschreven van waar er gestart wordt, maar niet hoe laat ???

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren