IVN excursie wintervogels Willeskop

Zondag 15 december om 10.30 uur houdt het IVN afdeling Nieuwegein, de landelijke vereniging voor natuur- en milieueducatie, een vogelexcursie. De start is vanaf het Parkeerterrein op de Damweg bij Oudewater. De carpoolers kunnen gezamenlijk vertrekken om 10.00 uur bij Jack’s Grillhouse in Nieuwegein. Het kan nat en modderig zijn, daarom is waterdichte, stevige schoenen of laarzen aan te raden. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

Rond deze tijd zijn vele soorten vogels in groot aantal vanaf de Noord-Europese/Russische toendra’s naar het zuiden getrokken om hier te overwinteren. Ze zijn rond deze tijd in grote aantallen aanwezig. Te verwachten zijn: pijlstaarten, kleine zwanen, meerdere soorten ganzen, meerdere eendensoorten en roofvogels. Ook zangvogels vanuit het Noorden overwinteren hier zoals koperwieken en kramsvogels. Over enkele maanden zijn ze weer gevlogen, om in het Noorden weer te gaan broeden.

Door o.a. wandelingen te organiseren wordt kennis gedeeld en natuurbeleving uitgewisseld en wordt natuur dicht bij huis verrassend zichtbaar gemaakt door het IVN. Deelname is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren