‘IVN Excursie Vruchten en Zaden in Park Oudegein’

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 17 september 2017 een excursie in park Oudegein met als thema ‘Vruchten en Zaden’.

In de natuur is in de herfst veel eetbaars te vinden in de vorm van allerlei zaden en bessen. Bomen, struiken en andere planten zorgen via de productie van zaad, al of niet verpakt in een lekker sappig jasje, voor verspreiding van de soort. Dat komt veel vogels en zoogdieren prima uit, want daardoor is er in deze tijd veel voedsel te vinden, waarmee zij een vetreserve kunnen kweken voor de winter.

In park Oudegein zijn veel inheemse bomen, struiken en kruiden te vinden, maar ook zijn er bij de aanleg van het park andere boomsoorten -van elders afkomstig- aangeplant. We vinden het leuk u tijdens deze excursie met de diversiteit van soorten kennis te laten maken. Daarbij richten wij ons deze keer vooral op de zaadproductie. De manier waarop de zaden door de bomen en planten ‘verpakt’ zijn, heeft veel te maken met de manier van verspreiding. Ook daar vertellen wij u meer over.

Deze IVN-excursie start om 13.30 uur vanaf het Natuurkwartier – MEC, Geinoord 9, 3432 PE Nieuwegein. We raden u aan stevige waterdichte schoenen aan te trekken. Deelname aan de excursie is gratis, een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen naar IVN-gids Cecile Kuipers, tel. 030 – 2967185 / 06 – 57645520.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk