IVN-excursie vruchten en zaden IJsselbos

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 23 oktober 2016 een excursie door het IJsselbos met als thema ‘vruchten en zaden’

De herfst is een jaargetijde van overvloed. In de natuur is nu veel eetbaars te vinden in de vorm van allerlei zaden en bessen. Elke boom, struik of plant zorgt hiermee voor verspreiding van de soort. Veel vogels en zoogdieren doen er hun voordeel mee, eten hun buikje eraan rond en kweken zo een vetreserve voor de komende winter.

In het IJsselbos zijn, langs de bospaden en in de heesterrand langs het grote veld met de twee poelen, een grote hoeveelheid verschillende zaden en bessen te vinden. Graag laten we u tijdens deze excursie zien wat er zoal te vinden is. We zullen ook aandacht besteden aan de verschillende manieren waarop planten hun zaden verspreiden.

Deze, door het IVN georganiseerde, excursie start om 13.30 uur bij de ingang van het IJsselbos aan het hooglandse jaagpad in Nieuwegein, vlakbij de watertoren. We raden u aan voor de wandeling stevige waterdichte schoenen aan te trekken.

Aan de deelnemers wordt een bijdrage van € 3,50 gevraagd. De opbrengst is voor Proxima Terminale Zorg. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk