IVN-excursie naar de Steenwaard bij Culemborg

Het IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid (afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o.), organiseert op zondag 11 juni 2017 een excursie in De Steenwaard bij Culemborg. De Steenwaard langs de Lekdijk bij Culemborg is een nieuw natuurgebied, waar veel moois te horen en te zien is.

In het kader van het beleidsplan ‘Ruimte voor de Rivier’ is besloten om het verbeteren van de waterafvoer van de Lek samen te laten gaan met natuurontwikkeling. In de uiterwaarden zijn daarom nevengeulen gegraven om zo natte gebieden te laten ontstaan. In deze tijd van het jaar staan hier bijzondere planten in bloei, die je alleen kunt vinden langs rivieroevers. De hazen rennen rond en weidevogels en meerdere soorten libellen zullen we ook gaan zien. Stevige schoenen zijn aan te raden.

Voor deze IVN-excursie verzamelen we op de parkeerplaats bij Jack’s Grillhouse aan het Parkhout 2 in Nieuwegein. Hier vertrekken we per auto om 13.30 uur. U kunt ook rechtstreeks naar het beginpunt van de excursie gaan. De excursie door de uiterwaard  start om 14.00 uur bij Werk aan de Spoel aan de Goilberdingerdijk 40 in Culemborg.

Deelname aan de excursie is gratis; een kleine vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten is natuurlijk welkom. Het is niet nodig om zich van tevoren aan te melden. Voor informatie kunt u bellen naar de IVN-gids Eveline Zijderveld (030-6377451 of 06-41584003).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren